YILMAZ ÖZDİL YİNE ÇOK KIZDIRACAK

YILMAZ ÖZDİL YİNE ÇOK KIZDIRACAK

Yılmaz Özdil sert cevap verdi; "Allah insanı omurgasız olmaktan korusun. "Taliban’ın dizinin dibinde mi diz çökseydik yani?"

Yılmaz Özdil kendisine 'sürüngen' benzetmesinde bulunan Başbakan Erdoğan'a sert yanıt verdi. Özdil, sürüngenlerin omurgalı hayvanlar olduğunu kaydederek "sürüngenler omurgalı hayvanlardır Allah insanı omurgasız olmaktan korusun. Dolayısıyla bir sürüngen olmak kişisel olarak beni rahatsız olmam." yanıtını verdi. Erdoğan'ın Hikmet Yar'ın dizinin dibinde çekildiği fotoğrafa göndermede de bulunan Özdil,"Taliban’ın dizinin dibinde mi diz çökseydik yani?" ifadelerini kullandı.
 

İŞTE ÖZDİL'İN O AÇIKLAMALARI:

SÜRÜNGENLER OMURGALI HAYVANLARDIR

Ben prensip olarak başbakanı dinlemem. Bunu küçümsemek ve kinayeli tavırla söylemiyorum. Başbakan konuşmalarında birine hakaret ediyor memlekete dair bir şey söylemiyor. Başbakan’ı merak etmem dinlemem. Telefonla falan arkadaşlar aradılar dediler ki ‘Başbakan sana sürüngen’ demiş. Dedim ki ‘sürüngenler omurgalı hayvanlardır Allah insanı omurgasız olmaktan korusun.’ Dolayısıyla bir sürüngen olmak kişisel olarak beni rahatsız olmam.

TALİBAN’IN ÖNÜNDE Mİ DİZ ÇÖKSEYDİK

Bir de ben köşemde demiştim ‘biz sadece zeybek oynarken diz çökeriz” Buna da kızmış Başbakan ne yapsaydık Taliban’ın dizinin dibinde mi diz çökseydik yani? Diz çökmeyen vatandaşıyla Başbakan’ın gurur duyması lazım diye düşünüyorum.

BAŞBAKAN'I DİNLEMİYORUM

Bütün televizyonlar Başbakan için canlı yayına geçiyor ben Halk TV dinlediğim için Başbakan’dan kurtulmuş oluyorum. Çünkü bir tek Halk TV haber veriyor öteki kanallar Başbakan’ı veriyor.

Ben Başbakan’ı haftalık dizi özetleri oluyor ya bir ay seyretme dizinin 15 dakikasını seyret hiçbir şeyi kaçırmamış oluyorsun. Ben Başbakan’ı özet olarak seyrediyorum. 10 dakika seyrettim mi Başbakan aynı. Başbakan’ın Salı günü yaptığı konuşmayı al 3 sene önceki Salı günkü konuşmayı al hemen hemen aynıdır. Bugün bana küfrediyordur o gün TÜSİAD’a ediyordur. Neticede birine küfrediyor yani. Özü bundan ibaret. Öbürleri balkondan bağırıyor ‘en büyük sensin asrın lideri’ diye. Dolayısıyla ben Başbakan’ı özet olarak seyrediyorum.

Bu olan biteni kişisel olarak almıyorum. Daha önce de söyledim iftira kampanyasının bir parçası. Başbakan’ın iftira ve yalan olduğunu bildiği bir şeyi konuşması aslında daha önceden kendisinin söylediği cümlede yatıyor. Der ki Başbakan “ben Başbakanım gündem belirlerim. Benim işim gündem belirlemek”

BU İNSANLARI KİM ÖLDÜRDÜ

301 insanımızı maden ocağında göz göre göre öldürmüşler yandaş iş adamına peşkeş çekerek insanlarımızı öldürmüşler. Öbür insanları da korkutarak yoksulluğa mahkum ederek sesini kesmişler, oraya giden avukatları gözaltına alarak komandoları polisleri oraya dizerek insanların oraya girmesini engellemişler. İşte şimdi ne yapsın Başbakan? Maden ocağını mı konuşsun Başbakan. Maden ocağını konuşursa Başbakan’a soracağız; bu insanları kim öldürdü diye?

Biz sadece oradaki gidip işçi arkadaşlarla konuşarak bu işi çözmeye çalışıyoruz. Şu sorunun yanıtı hala verilmedi, “bu adamlara bu madeni kim verdi? Neyin karşılığında verildi bu maden? Hangi ihaleyle verildi? Ne zaman yapıldı bu ihale?”

 

Kaynak:Haber Kaynağı