Yılmaz Özdil  Rıza Sarraf jüri heyetini açıkladı

Yılmaz Özdil Rıza Sarraf jüri heyetini açıkladı

Türkiye'de herkes ABD'de Türkiye aleyhine itirafçı olan Rıza Sarraf' davasında karar verecek olan jüriyi konuşurken Sözcü yazarı Yılmaz Özdil jüri heyetini açıkladı.

ABD'de sanık olarak yargılandığı davada Türkiye aleyhine itirafçı olarak tanık statüsüne geçen İran Asıllı iş adamı Rıza Sarraf'ın davasında, jüri heyetinin seçilme aşamasına ilişkin ayrıntılar Türkiye'de büyük yankı gördü.

Konuya ilişkin medyada yer alan görüşlere Sözcü'nin ünlü köşe yazarı Yılmaz Özdil'de katıldı. Özdil kendine has üslubu ile çok konuşulacak  ilginç bir yazı kaleme aldı. Yazısında Rıza Sarraf'ı yargılayacak jüri üyelerini açıkladığını başlık yapan Özdil'in yazısı şöyle.

HAYIR SEVER RIZA BEY'İ YARGILAYACAK JÜRİ ÜYELERİ

Bu satırların yazıldığı dakikalarda, hayırsever Rıza beyi yargılayacak olan mahkemenin jüri heyeti seçiliyordu.

*

Jüri heyetini tanıtayım ben size.

*

Hakkı Köylü Akp Kastamonu milletvekili

Yılmaz Tunç Akp Bartın milletvekili

Kemal Şerbetçioğlu Akp Bursa milletvekili

İlknur İnceöz Akp Aksaray milletvekili

İsmet Su Akp Bursa milletvekili

Bilal Uçar Akp Denizli milletvekili

Mustafa Akış Akp Konya milletvekili

Yusuf Başer Akp Yozgat milletvekili

Ayşe Türkmenoğlu Akp Konya milletvekili 

*

Tbmm'de hayırsever Rıza beyin faaliyetleriyle ilgili olarak yolsuzlukları araştırma komisyonu kurmuşlardı, Türk milleti önünde namusu ve şerefi üzerine yemin eden “tarafsız” jüri heyeti buydu.

*

Bilal Uçar'a sordular…“Suçlu olabilirler, bu fiilleri işlemiş olabilirler ama, delil yok” dedi.

Yusuf Başer'e sordular…“Rıza Sarraf'ın elektronik posta adreslerine girilmiş, nasıl girilmiş, mahkeme kararıyla mı girilmiş, hepsi algı operasyonu” dedi.

İlknur İnceöz'e sordular…“Ayakkabı kutuları, para sayma makinaları, akıl baliğ, temiz kudrete sahip her insan burada kurgu olduğunu görür” dedi.

Yılmaz Tunç'a sordular…Uzatmadı, “suç yok” dedi.

Mustafa Akış'a sordular…“Suçun işlenmesinin önlenmemiş olması dikkat çekicidir, bakanlara gönderildiği ve rüşvet olduğu öne sürülen paralara müdahale edilmemiş olması manidardır” dedi.

Ayşe Türkmenoğlu'na sordular…En şahane izahatı o yaptı.“Bakanlarımızın her şeyi kabul ettiklerini varsaysak bile, suç işlediklerine dair makul şüphe oluşmadı bende” dedi.

*

Zaten Ayşe Türkmenoğlu'nun izahatından sonra öbür jüri üyelerine sormanın alemi yoktu, “suç işlendiğine dair kanaat hasıl olmamıştır” kararı verildi, iş bitti.

*

New York mahkemesi akıl baliğ, temiz kudrete sahip bu jüri heyetini seçerse… Hayırsever Rıza bey her şeyi şakır şakır itiraf etse bile, suç işlediğine dair makul şüphe oluşmaz, suç işlediğine dair kanaat hasıl olmaz, hayırsever Rıza bey yırtar.

*

Yok eğer New York mahkemesi temiz kudrete sahip olmayan başka bi jüri heyeti seçerse, nasıl bi kanaat hasıl olur, orasını bilemem gari!

Yılmaz Özdil'in Yazısı için; 

TIKLAYIN

 

HABERARTI TÜRK YAZMIŞTI

4-116.jpg

İlgili Haberler