Yılmaz Özdil Hürriyetten Ayrıldı mı?

Yılmaz Özdil Hürriyetten Ayrıldı mı?

Hürriyet Gazetesi'nin en çok okunan yazarı, usta gazeteci Yılmaz Özdil, işinden ayrılığı yönünde çıkan iddialara yanıt verdi.

3. kitabını bitirmek üzere izne çıktığı belirten Özdil, 29 Temmuz'da yazdığı son yazısında "Tam olarak izin denemez aslında... “9 Eylül”de piyasaya çıkacak olan yeni kitabımın son rötuşlarını yapacağım. İki senedir üzerinde çalışıyorum. Beş gazetenin arşivinden 460 bin sayfa taradım. Sırf arşiv taraması 1.5 senemi aldı. İsim Şehir Hayvan ve İsim Şehir Bitki gibi köşe yazılarımdan derleme değil... Sıfırdan yazıldı. 3 Kasım 2002’de başlıyor. Bugüne kadar geliyor. Çıraklık, kalfalık, ustalık diye üç bölümden oluşuyor. Huninin ağzına yaklaştıkça hızlanan girdap misali, memleketin döne döne nasıl sürüklendiğini anlatıyor. Hangi olayların peş peşe, hangi sırayla üstümüze yürüdüğünü... Bir bakışta görebilmeniz için hazırladım. İsmi şimdilik sürpriz kalsın. Okurken ne hissedeceksiniz bilmiyorum ama, yazarken hissettiğim şuydu: Tarih, böyle sinsi ihanet görmedi. ifadelerine vermişti. O tarihten itibaren Hürriyet gazetesinde yazısı yayınlanmayan Yılmaz Özdil'in işten ayrıldığına dair iddialar gündeme geldi. 

Her fırsatta sosyal medyayı pek kullanmadığını dile getiren Özdil, "ayrıldı" iddialarına yanıt vermek için bir ilki gerçekleştirdi ve Twitter'ı kullandı. 

Usta gazeteci, Twitter'da Hürriyet gazetesi tarafından açılan ve sadece yazarın günlük köşe yazılarının yayınlandığı tek gerçek hesabı olan @yozdilhurriyet kullanıcısından yaptığı açıklamada "Kitap bitti. Ben de bittim. Bi kaç gün kafamı dinleyeyim. Söylentilere kulak asmayın. Ayrılsam söylerim." ifadelerine yer verdi. 

Özdil'in ilk tweeti, yazıldığı ilk dakikalarda 150'e yakın retweet alarak paylaşıldı.