YILMAZ BÜYÜKERŞEN'İN 25 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

YILMAZ BÜYÜKERŞEN'İN 25 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Termal tesis RİXOS ESKİŞEHİR açıldı.

Bilen bilir… Yılmaz Büyükerşen’in Eskişihrlilerin gönlündeki yeri bir başkadır. Anadolu Üniversitesi Rektörü olduğu zamanlarda üniversiteyi ‘bozkırda bir vaha’ya dönüştüren Büyükerşen, parmakla gösterilecek gelişmelere imza atmış, Anadolu Üniversitesi’ni, anaokulundan engelli eğitim merkezine, örnek bir eğitim-öğrenim kurumu haline getirmişti.

Bu başarılı rektörlük deneyimi ona belediye başkanlığının kapılarını açtı. İlk zamanlarda şüpheyle karşılanan başkanlığı, ‘rektörlük başka,beldeiye başkanlığı başka’ söylentileriyle gölgelenmişti. Fakat o rektörlükte gösterdiği başarının da ötesine geçerek, belediye başkanı olarak tam tabiriyle ‘ruya gibi projelere’ imza attı. Porsuk temizlendi, motor seferleri başladı. Tramvay hizmete girdi. Gençlik merkezi açıldı. Hatta Büyükerşen hayalleri zorlayarak Eskişehir’e deniz getirip plaj bile hizmete açtı. Son gerçekleşen termal tesis projesini kendi ağzından dinleyelim:

‘’Termal tesis projesi rektörlük zamanımdan beri hayata geçirmek istediğim bir projeydi. Bu özlem bugün mutluluğa dönüştü. Eskişehir’deki termal sularımızı komşu illerde olduğu gibi değerlendirememiştik. Eskişehirli işadamlarımız Erol Tabanca ve Cem Siyahi bu projeyi üstlendi ve memleketlerine olan borçlarını bu eşsiz tesisle ödediler. Bu projeyi hayata geçirirken hiçbir fedakarlıktan kaçınmadılar. Sonunda Eskişehir, hepimizin gurur ve iftihar duyacağı bu güzide tesise kavuştu. Başta Polimeks İnşaatın ortakları Erol Tabanca ve Cem Siyahi ile Rixos Hotels’in sahibi Fettah Tamince olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eskişehirimize hayırlı uğurlu olsun.

Bu tesis ile birlikte Eskişehir, yeni bir ivme kazanacak. Termal tesislerin daha da çoğalacağına inancım sonsuz. Eskişehir en güzel şeylere layık. 25 yıllık hayalim Rixos Eskişehir ile gerçek oldu. Çok mutluyum.’’

Kaynak:Haber Kaynağı