Yıldız Rektörü'nü Törenden Kaçıran Görüntüler

Yıldız Rektörü'nü Törenden Kaçıran Görüntüler

PROTESTOLARDAN KAÇAMADI

Üniversite mezuniyet törenlerinden protesto haberlerinin gelmeye başlamasıyla iktidara yakınlıklarıyla bilinen rektörlerden Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü İsmail Yüksek de protestolara karşı önlem almaya başlamıştı ama tüm çabalara rağmen protesto edilmekten kurtulamadı.
 
1 Temmuz’da başlayan mezuniyet törenlerinin ilk gününde öğrencilerin açacakları pankartları verdiği emirle kapıda toplatan İsmail Yüksek, dün gerçekleştirilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi toplantısında salonun büyük tepkisiyle karşılaştı ve konuşmasını yapamadan kürsüden ayrılmak zorunda kaldı. Protestoların başlamasının ardından yildiztekniktv.com adresindeki mezuniyet töreni yayınının sona ermesi ise dikkat çekti. Yüksek’in sahneyi terk etmesinin ardından artan alkışlı ve ıslıklı protestoyu bastırmak için salona kulakları acıtırcasına müzik verilmeye başlandı. Alelacele diploma teslimine geçilen törende ilk gün arkadaşlarının pankartlarının toplatılmasından haberdar olan öğrencilerin içeriye saklayarak soktukları pankartları açmasının ardındansa ışıklar karartıldı, salondakilerse alkışlar ve "Her yer Taksim her yer direniş" sloganlarıyla öğrencilere destek verdi. Bazı öğrencilerin göz bantları ve gaz maskeleri taktığı gözlendi. Yıldız Teknik Üniversitesi araştırma görevlilerinden Burak Ünveren de gezi eylemleri sırasında gözünü kaybetmişti. 

 




















Önceki günlerde açılan pankartlara da aynı karartma uygulanmasına rağmen veliler öğrencilere alkışlarıyla destek oldu. Yüksek, salı günü gerçekleştirilen Kimya Metalurji Fakültesi mezuniyet töreninde de aynı tepkiyle karşılaşmış ve yine konuşmasını gerçekleştiremeden sahneden inmek zorunda kalmıştı. 

Fotoğraflar: Sosyal Medya