Yıldız Holding Tekzip Metni

Yıldız Holding Tekzip Metni

YILDIZ HOLDİNG TEKZİP TALEBİ


http://haberartiturk.com web sitenizde 25.07.2013 tarihinde Aydınlık Gazetesinden alıntı yapılarak http://haberartiturk.com/Haber/ulker-3--havalimanindan-buyuk-vurgun-yapti-.html uzantısıyla yayınlanan ve halen yayında sitenizde yer alan Ülker 3. Havalimanından Büyük Vurgun Yaptı!” başlıklı yazıda, yazı başlığından başlamak üzere, Müvekkilimiz ve Müvekkile bağlı Ülker Grubu şirketlerini karalayan, mesnetsiz ve gerçek dışı yorum ve sair açıklamalara yer verilmiştir. hemen belirtmek gerekir ki; haberin kaynağı olan Aydınlık Gazetesine karşı açmış olduğumuz tekzip yayın talepli dava lehimize sonuçlanmıştır.
 
Müvekkilimizin ve diğer Ülker Grubu şirketlerinin kişilik haklarına saldırı nedeniyle uğradığı ve/veya uğrayacağı zararların karşılığı olarak maddi ve manevi tazminat talebimiz ve cezai yollara başvuru hakkımız saklı kalmak kaydıyla, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 9. maddesi gereğince en geç iki gün içerisinde aşağıda yer alan düzeltme metninin mezkur köşe yazısıyla aynı büyüklükte düzeltme olarak bir hafta süreyle yayınlanmasını ihtaren talep ederiz.
 
TEKZİP METNİ
 
http://haberartiturk.com adlı web sitesinde http://haberartiturk.com/Haber/ulker-3--havalimanindan-buyuk-vurgun-yapti-.html  uzantısıyla yayınlanan yazıda, Müvekkillerimizi karalayan, mesnetsiz ve gerçek dışı yorum ve açıklamalara yer verilmiştir.
 
Aydınlık Gazetesi’nin 25.07.2013 ve devamındaki tarihli nüshalarında Grubumuzla ilgili yayınlanan haberlere istinaden sitenizde 25.07.2013 tarihinde yayınlanan haber içeriğindeki bütün ifadeler,  Müvekkil Şirket ve Müvekkil Şirketin içinde bulunduğu Ülker Grubu aleyhine olacak şekilde, mesnetsiz ve gerçek dışı bilgiler içermektedir. Haberin veriliş tarzı müvekkili karalamaya ve kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye yönelik olup , ayrıca yazıda ancak kin ve nefretle yazılabilecek haksız yorumlara yer verilmiştir.
 
Söz konusu kaynak haberde, Siyaset kurumu ve siyasetçilerle gurubumuz arasında gizli bağlantılar varmış gibi gösterilmeye çalışılmış; sözde gizli bağlantıların bazı haksız menfaatler sağlamaya yönelik olduğuna dair vurgulamalar yapılmış ve okurlar nezdinde haksız ve kötü niyetli istifham yaratılmaya çalışılmıştır. 
 
Kaynak haberde yer alan gerçeğe aykırı bilgilerin düzeltilmesi bakımından belirtmek gerekir ki;
1-      Öncelikle ÜLKER markasının konu ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen ilgi çekmek için haberde kullanılmasını fevkalade yakışıksız ve kötüniyetli bulmaktayız.
2-      Haberde bahsi geçtiğinin aksine, TOKİ ile Müvekkil arasında bu yerlerin devriyle ilgili her hangi bir hasılat paylaşımlı gelir ortaklığı sözleşmesi bulunmamaktadır. Bu iddia tamamen gerçek dışıdır.
3-      Söz konusu taşınmazların bulunduğu yerler TOKİ’nin çalışma alanı olup, istimlak bölgesidir. İstimlak edilecek yerler ilgili kanuna dayanarak uzlaşma yolu ile rayiç değerinin altında ilgili kurum tarafından satın alınmıştır. Dolayısıyla kamunun zararına bir işlem söz konusu değildir.
4-      Haberde ismi geçen Giz Ajans ve Soft Metal isimli şirketler %100 grup şirketimiz olup, bu şirketlerin Yıldız Holding’e ait olduğu herkese açık olan ticaret sicil kayıtlarından da çok rahatlıkla anlaşılabilecektir. Buna rağmen şirketlerin sanki gizli bir operasyonun parçasıymış şeklinde lanse edilmesi açıkça kötü niyetli olunduğunu göstermektedir.  
 
Grubumuz, kuruluşundan bugüne kadar faaliyet alanlarında yalnızca işine odaklanmış; tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına eşit mesafede durmuştur. Grubumuzla ilgili kamuoyu nezdinde olumsuz intiba bırakmaya yönelik mesnetsiz ve gerçek dışı yorum ve açıklamalara yer verilmesi ve bazı çevrelerce bunda ısrar edilmesi, bu yorum ve açıklamaların kasıtlı ve sırf zarar vermeye odaklı olduğunun göstergesidir.
Bu vesile ile, söz konusu kaynak habere karşı hukuki ve cezai işlemleri başlattığımızı, müracaatımız üzerine Sulh Ceza Mahkemesi tarafından haberin tekzibine dair karar aldığımızı bildirir, tüm asılsız iddia ve isnatları reddettiğimizi değerli kamuoyuna saygı ile duyururuz.
 
Yıldız Holding A.Ş Vekili
Av. Mustafa ÖZGÜN>>