Yıldırım Demirören'den Sert Mesajlar

Yıldırım Demirören'den Sert Mesajlar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, basın toplantısında gündeme dair konularla ilgili sert açıklamalar yaptı.

Yabanncı Statüsü

Yıldırım Demirören, yabancı statüsünün aynen devam edeceğini söylerken, “Geçen sene Haziran ayı başlarında Kulüpler Birliği’nin bütün temsilcileriyle, yabancı sayısıyla ilgili uzun uzun konuştuk. Bu konuşmaların sonunda, bu seneki sistemle ilgili hepsinin olurunu ve teşekkürünü aldık. Bunu bu seneden açıklayın dediler. Biz yapmayın dedik, zorlanırsınız dedik. Onlar da açıklayın dediler. Biz de geçen Haziran ayında açıkladık. Mali Kongre’de de aynı şeyi söyledik. Şimdi 17 kulüp statüyü değiştirin dediler. Bu konuyu konuştuk ve bu sene futbol ligi 6 yabancı sağda, 4 yabancı da tribünde olarak devam edecektir” dedi.

Bize gelen 2. teklif Avrupa Birliği üyesi oyuncuların serbest olması olduğunu kaydeden Demirören, “Türkiye AB üyesi değil. Türkiye’de AB statüsünde oynayamayazlar. Türki Cumhuriyetlere serbest. Yarın öbür gün Afrikalı oyuncular daha sonra da müslüman oyuncular da serbestlik isterse, oynatacak oyuncu bulamayız” ifadelerini kullandı.

UEFA Kararları

Kulüplerimize hukuki olarak belge istiyorlarsa yardımcı olabilbiriz ama daha fazlasını yapamayız diyen Demirören, “Kulüpler kendi savunmalarını kendileri yapıyor. Ancak Steau Bükreş olayında olan örnek baz alınarak UEFA’nın adil olmasını bekliyoruz: Adil kararda takipçi oluruz. Steaue Bükreş bizim için bir örnektir.

Mehmet Ali Aydınlar Açıklasın

Mehnmet Ali Aydınlar’a bir soru sormak istiyorum. Genel kurula gitmeden önce ne puan silinecek ne bir kulüp ceza alacak, dosya kapandı demişti. Bunu açıklasın” dedi.

Geldiğin gibi gidersin kuralı bitti

Haluk Ulusoy’un Yıldırım Demirören benden icazet aldı sözleriyle ilgili olarak ise Yıldırım Demirören, “Haluk Ulusoy benim icazet alacağım isim değil, icazet alacağım isimler vardır ama bu isim Ulusoy değildir. Seçim 2015′te yapılacak. Konuşacağımız yer sandıktır. İstifa etmeyeceğiz, sonuna kadar görevimizin başındayız”Seçim sandıkta olur gelmesini de biliriz, gitmesini de biliriz. Türkiye’de geldiğin gibi gidersin kuralı bitti. Seçimde aday olurlar, seçilen seçilir. Ben veya başka birisi aday olur. O genel kurulda belli olur.

Milli Takım

Abdullah Avcı konusuna da değinen Yıldırım Demirören, “Abdullah Hoca’yı ben getirmedim. Keşke başarılı olup Brezilya’ya gitseydik. Ama adam harcamak kolay” dedi.