YILDA 1.3 MİLYON KİŞİ BU SEBEPLE ÖLÜYOR

YILDA 1.3 MİLYON KİŞİ BU SEBEPLE ÖLÜYOR

Tedavisi oldukça ucuz olmasına rağmen yılda 1.3 milyon kişi bu hastalıktan ölüyor...

Türk Toraks Derneği Çukurova Şube Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, çok eskiden beri bilinen bir hastalık olmasına ve 6 ayda iyileştirilebilmesine rağmen her yıl dünyada 1.3 milyon kişinin veremden (tüberküloz) öldüğünü söyledi.

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Dr. Adem Yılmaz, her yıl 8.7 milyon kişinin vereme yakalandığını ve dünyada en çok ölüme yol açan ikinci hastalık türü olduğunu söyledi.

Vereme karşı dikkatli olunmasını öneren ve özellikle 15 günü geçen öksürüklerin mutlaka ciddiye alınmasını isteyen Dr. Yılmaz, şu uyarılarda bulundu.

"Verem tedavisi oldukça ucuzdur ama en önemlisi vereme erken tanı koymak, hastanın daha hızlı iyileşmesi ve sağlıklı kişilere mikrobu bulaştırmaması açısından çok önemlidir. Öksürük, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi, halsizlik gibi yakınmalar veremi akla getirmeli ve özellikle antibiyotik tedavisi ile bu yakınmalar geçmezse verem hastalığı düşünülmelidir. Bu durumda bir göğüs hastalıkları uzmanı ya da bir verem savaşı dispanserine gitmekte yarar var."

 

Kaynak:Haber Kaynağı