"Yiğit Bulut'la Nereden Nereye"

"Yiğit Bulut'la Nereden Nereye"

Yayın akışında gelecek program: "Yiğit Bulut'la Nereden Nereye".

Yiğit Bulut dün A Haber’de katıldığı Deşifre programında Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanı olmasıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Kendisine eski yazılarının hatırlatılması ve neden fikir değiştirdiğinin sorulması üzerine fikir değiştirmediğini, geçmişte kandırılmış olabileceğini ifade etti. Peki dün yaptığı açıklamalarla daha önce yazdığı yazılar arasında ne gibi farklar var?
 
17.07.13 (Deşifre)
“Bazı Alman ve İngiliz yayın kuruluşlarının bana saldırmasının ardında başka sebepler var. Erdoğan'a muhtar bile olmaz diyen yabancı medyanın Yiğit Bulut'a da saldırması gayet normal. Türkiye’de ne zaman kaos çıkmış, arkasında Bild yayın grubu var.”
 
29.01.2007 (Radikal)
Türkiye'de son dönemde meydana gelen olaylar iddia edildiği gibi 'organize güçler' tarafından yapılıyor” tezine kesinlikle katılmıyorum. Bunu söylemek 'kolaya kaçmak, olanı analiz etmeden, kestirip atmak'... Geldiğimiz nokta çok açık; kendini hakarete uğramış hisseden, varlıkları özelleştirme adı altında transfer edilmiş ve ekonomik çark dışında 'ezimişliği' artan bir toplumda hızlanan 'sosyal bozulma' ve uçlara kayan 'orta sınıf'.
 
17.07.13 (Deşifre)
Bu bölge içinde insanların refah, huzur, mutluluk içinde yaşayabilecekleri en güçlü devlet Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türk vatandaşlarının da bunu idrak etmesi gerekiyor.”
 
18.01.2008 (Radikal)
"Yalancı bahar yaşanıyor, her şey “yurtdışına endeksli” dediğimizde beni eleştirenlere son 48 saatte yaşananlar sonrası şunu hatırlatmak istiyorum; benim ne olduğum değil, Türkiye’nin “üzerinde bulunduğu dinamiğin” gerçekte ne olduğu önemli? Beni ve benim gibi “uyarmaya çalışanları” bırakın da “nasıl uyutulduğunuzu” anlamaya çalışın..." 
 
17.07.13 (Deşifre)
Bu potansiyel, bu büyüme kabiliyeti bu büyüme gücü 100-150 yılda bir gelen liderlik mekanizması, bakın bu çok önemli. Liderlik deyip geçmeyin, dünyada 100-150 yılda bir belki bir toprağa bir lider gelir.
 
25.01.2008 (Radikal)
"2006’da dünya piyasalarındaki konjonktür ile “Davos’a gelip hava yapanları” şimdi de bekliyorum...Gelin “borsayı 42.000 yaptık” deyiverin... Veya hiç bir şey demeyin ve susarak şunu kabullenin; artıştan sizden değildi, düşüş de sizden değil... Konjonktürel yapı “içinde sizler etkisiz” elemansınız..."
 
17.07.13 (Deşifre)
"Türkiye Cumhuriyeti borçlu bir devlet değildir. Türkiye çok güçlü bir devlettir, gelecek 10 yılda dünyanın en önemli üç bölgesinden birinde merkez devlet olmaya adaydır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Avrupa’nın eksi büyüdüğünü hesaba katarsak 10 yıl sonra Almanya’dan daha büyük olmaya adaydır."   
 
29/01/2007 (Radikal)
Türkiye ekonomik olarak, geri dönülmez iyi bir yolda” tezine kesinlikle katılmıyorum. 2002 yılının sonundan itibaren 'dünyadaki bütün gelişmekte olan piyasalar' Türkiye'den fazla büyüdükleri gibi makro dengeleri bizden çok daha iyi konumda. En basit örnek: 2006 Mart başından beri Türkiye'de finansal göstergeler bozulma kanalı içinde, oysa oluşan bir aylık bir kırılma sonrası Dünya piyasalarındaki dört yıllık yükseliş trendi devam ediyor. Geldiğiz noktada Cumhuriyet tarihinin rekor iç-dış borç ve cari açık rakamları ile karşı karşıyayız. İşin daha vahim tarafı ise 'son dört yılda elimizde avucumuzda ne varsa sattık', Cumhuriyet tarihimizin bütün birikimleri 'elden çıktı'...
 
17.07.13 (Deşifre)
"Bugün Erdoğan için ölmek gerekirse ben ölürüm. Benim gibi milyonlar var."
 
Görüleceği üzere Yiğit Bulut’un hem kendisine ve Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirileri, hem de toplumsal muhalefeti “dış mihraklara” ve “dış basına” bağladığı günlerden bugüne köprünün altından çok sular akmış. ‘Milletin uyanması lazım’ söylemi, ‘Milletin gidişatın çok iyi olduğunu idrak etmesi lazım’a evrilmiş.
 
Sayın okuyucu, bir “Yiğit Bulut’la Nereden Nereye”nin daha sonuna geldik. Daha kaç sezon izleriz bilinmez ama bu "reality şov", şartlar değişse de sürecek gibi görünüyor.