YGS de Batı Akdeniz Başarısı

YGS de Batı Akdeniz Başarısı

YGS'DE BATI AKDENİZ BAŞARISI
 

Mehmet ERÇAKIR- Mehmet ÇINAR- Mesut MADAN
ISPARTA-ANTALYA-BURDUR

ÖSYM açıkladığı 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarında Isparta 5'inci, Antalya 8'inci, Burdur ise 9'uncu oldu. Isparta, tüm puan türlerine göre YGS'de Türkiye 5'incisi oldu. Geçen yılı 8'inci sırada tamamlayan Isparta'nın 3 sıra birden yükselmesi, eğitim camiasını mutlu etti.
 
Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, YGS'deki başarıda öğretmenlerden öğrencilere, ailelerden okul yönetimlerine kadar herkesin ortak katkısı olduğunu söyledi. Isparta'dan ilk 10 ve ilk 20'ye giren öğrenciler bulunduğunu, ancak isimlerinin bugün itibariyle net olarak kendilerine ulaşmadığını söyleyen İl Müdürü Öztürk, "Bireysel başarıların sonuçlarını da tahmin ediyorum, yarın almış oluruz" dedi.
 
"ÇOK MUTLUYUZ"
 
Isparta'nın YGS'de aldığı başarı nedeniyle eğitim camiası olarak büyük mutluluk yaşadıklarını aktaran Öztürk, şöyle konuştu:
 
"Isparta olarak genel değerlendirmede tüm puanlarda 5'inci sırada oluşumuz bizi mutlu etti. Geçen yıl 8'inci sıradaydık. Bu yıl ilk 5'e girmemiz bizi ayrıca sevindirdi. Başarılar tesadüfi gelmiyor. Özellikle bu başarıda emeği geçen başta öğrencilerim olmak üzere, öğretmen okul yöneticilerimize ve ailelere teşekkür ediyorum. Isparta eğitim yönünden fiziki alt yapıda sorunu olmayan bir şehir. Başarıda bunun da payı var. Eğitim aktörleri yönünden teknoloji ve donanımda bir eksiği yok. Öğretmen arkadaşlarım motivasyonu ve eğitimi sahiplenmeleri bizi son derece mutlu etti. Süleyman Demirel Üniversitesi ile yaptığımız eğitim işbirliğinin faydasını da gördük. Bundan böyle hedefimiz ilk üçe girmek."
 
ANTALYA 8'İNCİ OLDU
 
Antalya ise geçen yıl 6'ncı olduğu YGS'de, bu yıl 8'inci sırada yer aldı. Antalya'nın ilk 10 içerisinde yer alması, eğitim camiasında sevinçle karşılandı. Elde edilen başarının bekledikleri bir sonuç olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, tüm öğretmenler, yöneticiler, eğitim sendikalarının başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütleriyle eğitime büyük destek veren Vali Ahmet Altıparmak'a çok teşekkür ettiğini açıkladı. 
 
İLBAP FARKI
 
YGS'de Antalya'nın yükselen başarı grafiğinin İlköğretim ve Lise Başarı Artırma Projesi (İLBAP) ve Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde yürütülen Değerler Eğitimi sonucu geldiğini belirten Gülay, Antalya'nın son 5 yılda 23'üncü, 27'nci, 9'uncu, 6'ncı ve bu yıl da 8'inci sırada yer aldığını aktardı. Gülay, en yoğun göç alan illerden biri olmasına rağmen Antalya'yı ilk 10 içerisinde tutmaya yönelik hedefin yakalandığını dile getirdi.
 
BURDUR 9'UNCU
 
YGS'de Batı Akdeniz'in bir diğer ili Burdur ise 9'uncu sırada yer aldı. Burdur İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, "Burdur'un eğitim alanındaki başarısı devam ediyor. YGS'de ilk 10 başarı kabul ediliyor. Burdur geçen yıl ilk 10'a girmişti. Önemli olan ilk 10'da kalmak" dedi.