Yeşiller: PKK Kurtuluş Örgütüdür

Yeşiller: PKK Kurtuluş Örgütüdür

İsveç Yeşiller Partisi PKK'nın bir gerilla ve kurtuluş örgütü olduğunu açıkladı. İsveç Yeşiller Partisi'nin Kürt kökenli Milletvekili Jabar Amin, Türkiye ile PKK arasında arabulucuk yapabileceklerini söyledi.

İsveç Yeşiller Partisi sözcüsü Bodil Ceballos, PKK'nın bir gerilla ve kurtuluş örgütü olduğunu söyledi.

Yeşiller Partisi'nden Kürt kökenli Milletvekili Jabar Amin ile Avrupa Parlamentosu eski milletvekili ve Cogito adlı düşünce kuruluşunun başkanı Per Gahrton Yeşiller Partisi'nin barış görüşmeleri için arabuluculuk yapmasını önerdi. Kandil'e hareketlerinden önce İsveç Radyosu'na konuşan Jabar Amin, doksanlı yıllarda Norveç'in Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail arasında yaptığı gibi, Türkiye ile PKK arasında da kendilerinin PKK ile Türkiye arasında arabulucuk yapabileceklerini söyledi.

Yeşiler Partisi Dış Politika sözcüsü Bodil Ceballos da, "PKK Avrupa'da hala terör listesinde, siz bu görüşmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz," sorusunu, "Avrupa'daki Yeşiller, PKK'yı bir terör örgütü olarak görmüyor. Bizim için PKK bir gelirlla ve kurtuluş örgütüdür," şeklinde yanıtladı.

Yeşiller Partisi Dış Politika Sözcüsü Bodil Ceballos ise "PKK Avrupa’da hâlâ terör örgütü listesinde, siz bu görüşmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Avrupa’daki Yeşiller, PKK’yı bir terör örgütü olarak görmüyor. Bizim için PKK bir gerilla ve kurtuluş örgütüdür." cevabını verdi.

Milletvekillerin Kandil’e kendi inisiyatifleri ile gittiklerini belirten Ceballos , "Onları parti olarak biz göndermedik. Giderken bizden izin almadılar. Bizde milletvekilleri bir yere gittiklerinde izin almak zorunda da değiller. Eğer bir şeyler yapabileceklerine inanıyorlarsa bizim açımızdan mahzuru yok." dedi.