YEŞİL ERİĞİN FAYDALARI

YEŞİL ERİĞİN FAYDALARI

Erikte her gün almamız gereken C vitamini ,A vitamini, K vitamini, sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ,demir mineralleri bol miktarda bulunmaktadır.

Yeşil erik baharın geldiğinin, yazın yaklaştığının ilk habercisidir. Türkiye'deki en tanınmış erik çeşitleri can eriği, papaz eriği, mürdüm eriği ve tatlı üryani eriği olarak bilinmektedir. Latince adı "Prunus domestica" olan erik, en eski yazılı belgelere göre 2000 yıldır bilinmektedir.

Erikte her gün almamız gereken C vitamini ,A vitamini, K vitamini, sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ,demir mineralleri bol miktarda bulunmaktadır. Yeşil eriğin % 90 ‘ı sudur ve bu nedenle kalorisi çok düşüktür. Kilo verme programlarında tuzsuz olarak bol miktarda tüketilebilir. Bol miktarda yeşil erik tüketmek bazı kişilerde gaz ve mide şikayetleri yapabilir. Yeşil erik olgunlaşmaya ve tatlanmaya başladıktan sonra kilo verme programlarında sınırsız tüketimin yerini, kontrollü ve miktarları olan  tüketim almaktadır.

Yeşil erik faydaları  ?

*kabızlığı önler

*iştah açar

*hazmı kolaylaştırır

*ateşi düşürür

*bağışıklık sisteminin oluşmasında ve korunmasında etkilidir

*diş etlerini güçlendir

*diş sağlığının oluşmasında ve korunmasında etki gösterir

*demir eksikliğinin önleme ve tedavisinde etkilidir

*bağ dokusunu güçlendirerek daha sıkı bir vücuda sahip olmada etkilidir

*kan şekerini dengeler 

*güçlü antioksidandır

*yaşlılarda düzenli olarak yeşil erik tüketmenin görme sorunlarını önlediği düşünülmektedir  

*vücutta temiz kan dolaşımını sağlar

*astımı önler

Eriği tuzlamadan tüketmeliyiz !

Eriği tuzlayarak yemek son derece lezzetli olmasına rağmen,  böbrek ve tansiyon rahatsızlıklarına yol açabileceği için, tuzsuz olarak tüketmemiz gerekmektedir.