Yeryüzü Doktorları Gazze'ye gitti

Yeryüzü Doktorları Gazze'ye gitti

Yeryüzü Doktorları, İsrail'in Gazze’ye yaptığı saldırılar sonucunda yaralanan Filistinlilerin tedavilerini gerçekleştirmek üzere Mısır’ın başkenti Kahire üzerinden Gazze’ye gitti.

Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla Kahire’ye oradan da Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye geçecek olan ve 12 kişilik bir ekipten oluşan Yeryüzü doktorları beraberinde mikro cerrahi mikroskopları ve ameliyat setleri de götürdü. 

Gazze yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeryüzü Doktorları sözcüsü Süleyman Gündüz, “Biz 11 kişilik bir ekiple İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırıdan sonra yaralıların tedavisi için Gazze’ye gidiyoruz. Ekibimiz de plastik cerrahlar, nörologlar, göz hekimleri, genel tabibler ve anestezologlar var. Bizler Filistin krizi oluştuğu andan itibaren bölgedeki sağlık sorunlarını gidermek için hem Batı Şeria’da hem de Gazze de sağlık çalışmaları yapıyoruz. Özellikle 2009 yılından sonra yoğunlaşmış olan İsrail saldırıları sonucu ortada gerçekten tıbbi olarak müdahale edilmesi gereken çok sayıda yaralı var. Bizler uzun süreçte bu vakaların tedavisi için çalıştık. Şimdi yeni bir durum ortaya çıktı 200’e yakın yaralı var. Dolasıyla bu yaralılar ağır travmatik yaralanmalarıdır. Savaş yaralanmaları son derece mühim olan bir hadise. Dolasıyla yeryüzü doktorları olarak bu yaralıları tedavi edebilmek için gidiyoruz. 12 günlük bir zaman sürecinde bölge de kalmış olacağız" dedi.