YEREL GAZETEYE CEMAAT BASKINI

YEREL GAZETEYE CEMAAT BASKINI

Zaman,Samanyolu TV,Bu gün tv,Kanal Türk gibi dev medya kuruluşlarına Paralel Yapı destekçisi iddiası ile el koyan AKP iktidarışimdide yerel gazetelere aynı iddia ile baskına başladı.

AYDIN'da polis, Fethullah Gülen cemaatine yönelik operasyonlar kapsamında yerel bir gazeteye operasyon yaptı. Gazetede yapılan aramada bazı evraka el konuldu.

SIRA YEREL BASINA GELDİ

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte bu sabah kentte yerel bir gazeteye Fethullah Gülen cemaati operasyonları kapsamında operasyon yaptı. Aydın 2'inci Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan arama kararıyla gazetenin Adnan Menderes Bulvarı'ndaki ofisine gelen ekipler, arama yaptı.

EVRAK VE ARŞİVE EL KOYDULAR

Gazetenin imtiyaz sahibi Sami Solak, bilgisayar imajlarının alındığını, bazı evraklarla gazetenin arşivine el konulduğunu söyledi. Gazete muhabiri Osman Akçay, "Evrakımıza, arşivimize el koydular" dedi.

DESTEK VERMEK İSTEYEN GAZETECİLER CEMİYETİ İÇERİ ALINMADI

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ise destek için kentte görev yapan bir grup gazeteciyle binaya geldi. Ancak içeri alınmadı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı