YENİKAPI AÇIKLARINDA TANKER YANGINI

YENİKAPI AÇIKLARINDA TANKER YANGINI

YENİKAPI açıklarında demirli bulunan "Yakamoz 5" adlı tankerde yangın çıktı. Yangının, 58 metre boyundaki 1961 yapımı tankerin kazan dairesindeki patla...

YENİKAPI açıklarında demirli bulunan "Yakamoz 5" adlı tankerde yangın çıktı. Yangının, 58 metre boyundaki 1961 yapımı tankerin kazan dairesindeki patlama sonrası çıktığı öğrenildi. Gemideki yangına söndüren gemileri ile müdahale edilirken ilk belirlemelere göre 1 mürettebatın yaralı olduğu öğrenildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yenikapı'daki gemi yangınıyla ilgili açıklama yaptı. Elvan, yangının kontrol altına alındığını belirtti.

 

KIYI EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada saat 11.50 civarında Yenikapı önlerinde demirli bulunan Yakamoz 5 isimli petrol tankerinden yangın ihbarı aldıklarını belirterek 4 hızlı tahlisiye botu ve Kurtarma 6 Römorkörü'nün olay yerine gittiğini belirterek 1 personelin yaralı olduğunu, yangının tankerin makine dairesinden çıktığını açıkladı. Yangına müdahalede Kurtarma 7'nin de destek verdiği, çevre kirliliğini önlemek amacı ile tahliseye 3 botunun da olay yerinde bulunduğu belirtildi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Yanan tankerin yükü 240 m/t fuel oil , 145 m/t motorin!


Yenikapı açıklarında "Yakamoz 5" adlı petrol tankerinde saat 11.50 sıralarında yangın çıktı. 240 m/t fuel oıl ve 145 m/t motorin yüklü tankerde, kazan dairesindeki patlama sonrası yangının çıktığı öğrenildi.
 


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 53 metre boyundaki geminin demirli haldeyken yanmaya başladığı belirtildi. 
Yanan gemiye ilk olarak Kıyı Emniyeti 4 hızlı tahlisiye botu ve Kurtarma 6 römorkörü müdahale ettiği kaydedilirken 1 personelin yaralandığı ifade edildi. Yaralanan personelin hayati tehlikesi bulunmadığı kaydedildi. Olay yerine daha sonra Kurtarma 7 römorkörü ve Kıyı Emniyeti 5 hızlı tahlisiye botu ile çevre kirliliğini önleme amacıyla tahlisiye 3 botu gönderildi. Yanan gemiye müdahale devam ediyor.

YENİKAPI AÇIKLARINDA TANKER YANGINI

Kaynak:Haber Kaynağı