Yeniçeri: "Hükümet Kandil ile Taksim'i karıştırdı"

Yeniçeri: "Hükümet Kandil ile Taksim'i karıştırdı"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Partinin, miting kararıyla "Sokağa sokakta cevap verme yolunu" seçtiğini belirterek "Bu iç savaş görüntüsü Türkiye'ye yakışmıyor" dedi. İktidarın, sivil itaatsizlik sorununu hem anlamadığını hem de iyi yönetemedi

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Partinin, miting kararıyla "Sokağa sokakta cevap verme yolunu" seçtiğini belirterek "Bu iç savaş görüntüsü Türkiye'ye yakışmıyor" dedi. İktidarın, sivil itaatsizlik sorununu hem anlamadığını hem de iyi yönetemediğini öne süren Yeniçeri,"Hükümet Kandil ile Taksim'i karıştırdı" diye konuştu.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin hak etmediği görüntülere sahne olduğunu, "bu iç savaş görüntüsünün Türkiye'ye yakışmadığını" söyledi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, "Bölücü, yıkıcı, yağmacı fraksiyonlarla çevre duyarlılığı olanlar birbirinden ayrılmamış, hepsinin üstüne şiddetle gidilmiştir. Böylece kitlelerin ve grupların konsolide olmaları sağlanmıştır. Hükümet, Kandil ile Taksim'i karıştırdı. Önemli olan Taksim'e değil Kandil'e operasyon yapmak. PKK'ya tahammül edenlerin, Gezi Parkı'ndaki sivillere taarruz etmesinin anlaşılır yanı yoktur" dedi.

Süreçte Başbakan Erdoğan'ın yumuşak, yatıştırıcı, ikna edici ve itidal tavsiye edici hiçbir konuşma yapmadığını savunan Yeniçeri, şöyle devam etti:

"AKP miting kararıyla sokağa sokakta cevap verme yolunu seçmiştir. Bu, iktidarın bir anlamda demokrasiden yana değil sokaktan yana tavır koyması anlamına gelir. Yaklaşan yerel seçimler AK Parti'nin kaderini belirlemede önemli bir işlev görecek. 2014 yerel seçim sonuçları hiç olmadığı kadar siyaset üzerinde etkili olacaktır. Yerel seçimlerin en büyük etkisi de Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinde olacaktır. AKP, yerel seçimlerde ezici bir üstünlük sağlayamazsa Tayyip Erdoğan başkanlık bir yana cumhurbaşkanlığını da rüyasında göremeyecektir."