YENİ YOLSUZLUK SES KAYITLARI GELİYOR

YENİ YOLSUZLUK SES KAYITLARI GELİYOR

Bazı kişiler şimdiden "koruma zırhı" çabasına girdi

17-25 Aralık operasyonlarında yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan AKP’li dört eski bakan, AKP’li milletvekillerinin oyları ile TBMM’de aklanırken bu işin peşini bırakmayacağını açıklayan CHP, yeni hamlelere hazırlanıyor.

ÇALIŞMALARIN SONUNA GELİNDİ

Meclis’te kurulan Yolsuzluk Soruşturma Komisyonu’nun birkaç aylık çalışması boyunca yolsuzluk dosyalarına ve tapelere bir süre ara veren CHP, seçim startıyla birlikte dosyaları yeniden açacak. Yüksek seçim Kurulu’nun seçim takvimine göre aday listelerinin netleşmesini bekleyen CHP yönetimi, Nisan ayıyla birlikte harekete geçecek. Bir süreden beri parti yönetimine gelen yeni yolsuzluk tapelerini inceleyen CHP, çalışmalarında sona geldi.

MİKROBUN BAŞI AKP

2011 yılındaki genel seçimlerde MHP’ye yönelik kaset skandalı MHP’de büyük çalkantıya neden olmuş, Başkanlık Divanı üyeleri istifa etmek durumunda kalmıştı. MHP’yi saf dışı bırakmak isteyen güç odaklarının belaltından vurduğunu belirten Devlet Bahçeli, “Mikrobun başı AKP” demişti.

DOSYALARDA ÖZEL HAYAT YOK

CHP ise bu kez AKP’yi kendi yöntemi ile vuracak. Ancak CHP belaltı görüntü veya kasetlerle değil, yolsuzluk ve rüşvete adı karışan isimlerin dosyalarını deşifre edecek. Özellikle aday listelerinin belirlenmesini bekleyecek olan CHP, Nisan ayının ilk haftasından itibaren AKP’nin içinde olduğu yolsuzluk tapelerini tek tek kamuoyuna açıklayacak.

BAZI KİŞİLER ŞİMDİDEN KORUMA ZIRHI ÇABASINDA

“Yolsuzluk dosyaları hep gündemimizde” diyen CHP yönetimi, dosyalarda özel hayatın olmayacağını, kişiye özel konular yerine rüşvet ve yolsuzluğa yer verileceğini belirtti. Bazı isimlerin şimdiden koruma zırhına girmek için harekete geçtiğine dikkat çeken CHP yönetimine göre; basına yansıyan ve AKP’den aday adayı olacağı belirtilen bazı kişilerin isimleri yeni yolsuzluk dosyalarında geçiyor.

CHP’nin dosyalarında, yolsuzluk ve rüşvet olaylarının yanı sıra devletin bazı kurumlarının şirket olarak kullanıldığını gösteren belgelere de yer verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı