YENİ KABİNEDE BAKANLARIN GÖREVİ BELLİ OLDU

YENİ KABİNEDE BAKANLARIN GÖREVİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan 65. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yarımdıcısı Numan Kurtulmuş, toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, başbakan yardımcılarının görev dağılımlarını açıkladı.


Mehmet Şimşek: Hazine, Merkez Bankası ve kamu bankalarından sorumlu.


Numan Kurtulmuş: Hükümet Sözcülüğü, Danıştay ile ilgili ilişkiler ve TRT, A.A. ile RTÜK’ten sorumlu.


Nurettin Canikli: SPK, BDDK ve TMSF’den sorumlu


Tuğrul Türkeş: MGK kararlarının koordinasyonu ve Kıbrıs’tan meselesi


Veysi Kaynak: TİKA ve İnsan Hakları

İşte Kurtulmuş’un açıklamaların satırbaşları:
*Bugünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda yeni hükümetin programı hakkında detaylı şekilde görüşmeler yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım’a iç ve dış tehditlerle ilgili sunumlar yapıldı.  Başbakan yardımcılarının görevleri ve bağlı kuruluşlar belirlendi.,

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI
Kamoyunun ciddi bir beklentisi var ve bu beklenti parlamentoya yansıdı. 374 vekilin oyuyla, dokunulmazlık yani dosyaların hepsi kaldırıldı. Bundan sonra herhangi bir vekil, bireysel başvuru hakkını kullanması kendi yasal hakkıdır. AYM’ye başvuru yolu açıktır. Dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili verilecek karar mahkemeleri ilgilendiren bir husustur.
ÖZDEMİR SABANCI’NIN SUİKASTI
Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Türkiye, Fehriye Erdal’ın iadesi için defalarca taleplerini iletmiştir. Fehriye Erdal’ın Türkiye’de yargılanması en doğal durumdur.
KABİNEDE GÖREV DAĞILIMI
Kurumların tamamı Başbakan’a bağlı kurumdur. Başbakan dilediği kurumla kendisine bağlar, dilemediğini başbakan yardımcılarına bağlar.
YENİ ANAYASA
Yeni Anayasa talebi 79 milyon vatandaşı ilgilendiren meseledir. Türkiye’nin önünü açan, askeri darbelerden arındırılmış bir Anayasa’yı zorunlu olarak görüyoruz.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HAKARET
Ana muhalefet partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanına ağza alınmayacak hakaretlerin edilmesi asla kabul edilemez. Muhalefet liderinin bu hakaret ve küfürleri sanki onaylarcasına sessiz kalması da son derece çirkindir ve kabul edilemez.
ALEVİ HAKLARI
Geçen hükümette AKP’ydi bu hükümet de AKP… Türkiye’de bireysel ve toplumsal özgürlükler adına adımlar atıldığı bilinmelidir. 65. Hükümet’in eylem planları içinde tabii ki, farklı inanç ve görüşlerin değerlendirilmesi yer almaktadır. Meclis’te okunan metin, hükümet planının çok az bir kısmıydı.

Kaynak:Haber Kaynağı