Yeni Bakan'dan ilk açıklama

Yeni Bakan'dan ilk açıklama

Yeni Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan ilk açıklama


Yeni Bakan'dan ilk açıklama
Yeni Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan ilk açıklama...
 
Engin ÖZMEN/EDİRNE
 
24.01.2013 21:07
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in Köşk'te gerçekleştirdiği sürpriz zirve sonrası Sağlık Bakanlığı görevine getirildiği açıklanan Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığın kendisine sürpriz olduğunu ifade ederek, “Sağlık Bakanlığı’nı beklemiyordum, bekleseydim bugün Ankara’da olurdumö dedi.
 
Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valiliği tarafından düzenlenen ‘Helva Geceleri Sohbetleri’ programına katılmak üzere eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte Türk Sanat Müziği Topluluğu binasına geldi. Burada Edirne Valisi Hasan Duruer ve partililer tarafından karşılanan yeni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, bakanlık görevinin kendisine de sürpriz olduğunu ifade ederek, “Sağlık Bakanlığı’nı beklemiyordum, bekleseydim bugün Ankara’da olurdum. Edirne’de sabahtan Lalapaşa’da bir programımız vardı. Bugün Edirne programlarını yaptık, şimdi vali beyimizin organize ettiği ‘helva gecesine’ geliyoruz. Yarım saat önce haberimiz oldu. Şimdilik bir önceliğimiz yok, çok daha erken. Bizim işimiz hizmet. İnşallah sağlıklı değerlendirmelerle, önümüzdeki dönemde daha iyi olması için gayret göstereceğizö şeklinde konuştu.
 
Daha sonra eşiyle birlikte ‘Helva Geceleri Sohbetleri’nin yapıldığı binaya giren ve oldukça keyifli olduğu gözlenen Müezzinoğlu kendisine gelen tebrikleri kabul etti. 
 
Mehmet Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanı olduğunu danışmanına gelen bir telefon ile öğrendiği belirtildi.
 
MEHMET MÜEZZİNOĞLU KİMDİR?
 
1955’te Gümülcine’de doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İç Hastalıkları ihtisası yaptı. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneği Kurucu üyesi ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyesi de olan Müezzinoğlu orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça biliyor. Mehmet Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babası.
 
TEBRİK TELEFONLARI SUSMADI 
 
Sağlık Bakanlığına atanan Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Türk Sanat Müziği Topluluğu binasında yapılan 'Helva sohbetleri' programını gelen tebrik telefonları nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldı. Binadan çıkmadan önce kısa bir konuşma yapan Müezzinoğlu, "Siyasete başlayalı 20 yıl oldu. Bu süreçte hep şahsımla ilgili bir duam vardı. 'Ülkem ve milletim adına üstlendiğim sorumlulukları hakkını da hesabını da verebilmeyi Rabbim bana nasip etsin' diye dua ederdim. İnşallah Edirnemiz içinde ülkemiz içinde bizim ailemiz içinde hayırlı olur. Eşim, çocuklarım, ben biraz daha zorlanacağız. Rabbim bana bu ülkede şerefli, onur duyduğum görevler nasip etti. İnşallah bunun da hakkını hesabını verebilmeyi nasip edecektir. Allah hiç kimseyi adam olmaktan uzaklaştırmasın diğerlerinin hepsi gelir, geçer. Edirne bölgesinde söz sahibi bir şehir olacak. Tebrik telefonları durmuyor o yüzden programdan izin isteyerek ayrılıyorum" dedi. 
 
PARTİDE DAVULLU ZURNALI KUTLAMA 
 
Daha sonra Ak Parti Edirne İl Başkanlığı binasına geçen Bakan Müezzinoğlu, burada partililerin tebriklerini kabul etti. Bir süre partililerle sohbet eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu parti binasından ayrılarak Ankara'ya doğru yola çıktı. Müezzinoğlu'nu davul zurna eşliğinde uğurlayan çok sayıda partili göbek atarak yeni bakanlarını kutladı. 
 
KORUMA EKİBİ TAHSİS EDİLDİ 
 
Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Müezzinoğlu için Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde koruma aracı tahsis etti. Yeni bakan Müezzinoğlu'nun parti binasından çıkışında aracına eşlik eden polis ekipleri yolu açarak öncülük etti. Müezzinoğlu'nun karayoluyla İstanbul'a oradan da havayoluyla Ankara'ya geçeceği öğrenildi.