Yeni Akit'e hukukçu hocadan kapak yanıt

Yeni Akit'e hukukçu hocadan kapak yanıt

Yeni Akit web sayfasında hakkımda yayınlanan haberle ilgili açıklama:


2 Temmuz 2013 tarihinde Yeni Akit web sayfasında yayınlanan bir haberde http://www.yeniakit.com/polise-karsi-boks-ve-karate-ogrenin-4182h.htm )ismimin geçmesi nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duydum. Bu arada 3 Temmuz doğum günüm bu sürpriz için de yeni akitçilere teşekkür ederim.

Açıklamam sözlerim ve tişörtüm üzerine olacaktır.

1- Haberde bahsi geçen mezuniyet mensubu olduğum Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 2013 mezuniyet törenidir. Yine haberde söylediğim iddia edilen sözlerin bir kısmı benim tarafımdan söylenmiştir. Bu noktada yeni akiti haberciliğinden dolayı tebrik ediyorum. Ancak sözlerim haberde eksik yazılmıştır. Eksik kısımlarla birlikte şunları söyledim:

“Sayın konuklar. Ben bu öğrencilerin üç sene derslerine girdim. Ceza genel, ceza özel ve usul derslerini benden aldılar. Üzerlerinde hakim vardır o yüzden birkaç kelime söylemek istiyorum. Merak etmeyin uzun konuşmayacağım. Yalanın hukuk, hukukun da yalan olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Son zamanlarda ‘polisimiz destan yazdı’ deniyor. Gösterilerde insanların öldürülmesiyle, göstericilerin kör edilmesiyle, binlerce kişinin gaza boğulmasıyla, avukatların adliye salonlarında sürüklenerek dışarı çıkarılmasıyla, ÇHD’li avukatların tutuklanmasıyla destan falan yazılmaz. Asıl destanı bu çocuklar yazmıştır. Teşekkürler”.

Haberde de geçen ve detayını yukarıda ifade ettiğim bu sözlerin polisi aşağılayıcı, hakaret içeren bir vasfı bulunmamaktadır. Kimse kusura bakmasın ceza hukukunu yeni akit gazetesinden öğrenecek değilim. Tam aksine Türkiye’de basın yayın alanında nefret dilini en fazla kullanan yeni akit gazetesine ceza hukukunu/basın hukukunu/insan hakları hukukunu öğretecek düzeydeyim. 

Öte yandan haberde “veli” tepkisinden bahsediliyor. Bir kere yeni akit bursa temsilcisi “veli” kavramının ne olduğunu acilen öğrenmelidir. Bu konuda Fakültemizin kütüphane, derse misafir öğrenci olarak gelme gibi olanaklarını kendisi için seferber edebilirim. Ben bir “veli” tepkisine şahit olmadım aksine mensubu olduğum Fakültenin hocaları, diğer fakültelerin hocaları tarafından ayakta alkışlandım. Tören sonunda velilerin tebriklerini de aldım. Kimse gelip haberde yazan sözleri söylemedi. Diğer yandan arkadaş ne ara “veli”lerle konuştunuz ☺ herkes çocuğunun mezuniyet heyecanını yaşıyor, fotoğraf çektiriyor ve Fakültenin ikramlarından tadıyordu. 

Ayrıca haberdeki fotoğrafa bakıldığında öğrencilerimle sarılmış haldeyim ve öğrencilerim de beni ayakta alkışlıyor. Yalnız bu noktada yeni akite bir sitemim olsun. Sizi takip eden biri olarak biliyorum hep saldıracağınız kişilerin en kötü fotoğraflarını seçiyorsunuz; bu sefer de aynı şeyi yapmışsınız. (Ahmet Necdet Sezer’in burun kıllarına zumlayan fotoğrafınız gibi) Dilerseniz daha karizmatik çıktığım başka bir fotoğraf da gönderebilirim. Hatta iki öğrencime onlardan habersiz tavşan kulağı yaptığım bir fotoğraf da var. Bu da işinize yarar ciddiyetsiz filan demek için. 

2- #diren tişörtü konusu:
Twitter ve facebook takipçilerime bu konuda bir açıklama yapmıştım daha önce. Hukukun özelde ceza hukukunun bu kadar ayaklar altına alındığı bir dönemde bir ceza hukukçusu olarak hocalık cüppesi sırtıma ağır geldiğini ve mezuniyette cüppe yerine #diren yazılı bir tişört giyeceğimi söylemiştim. “Aha bir de tasarlamış” diyebilirsiniz. Evet tişörtü ben tasarladım ☺. 

Ve temel insan hakları metinlerinden, anayasadan kaynaklanan ifade hürriyetimi kullandım. Hakkın kullanımını kepazelik olarak nitelendiren bir zihniyet için yapılacak şey “lafı kendilerine iade etmektir”. Ben de bu lafı iade ediyorum.

NETİCE: yeni akitin üslubu yeni değil. Hedef gösterme, aşağılama, hakaret, nefret suçu konusunda sicili kalın bir yayın organı. Bu haberin benimle ilgili kısmı ise sadece “komik”. Ne yapmam gerekiyor şimdi? Korkmalı mıyım? Yasal haklarımı elbette kullanacağım bu ayrı bir konu. Ancak yeni akit ve benzeri yayın organları şunu bilsin ki yalan haberlerinize, iftiralarınıza inanmıyorum ve sizin paçavra yayıncılığınızdan korkmuyorum. Davranışlarım için eğer bir suç/kabahat teşkil ediyorsa bağımsız yargıya ve Allah’a hesap veririm. Sizin gibiler ve haberleriniz benim için ancak sınav sorusu konusu olabilir. 


Sevgili yeni akit gazetesi size laik hukuk sistemi tandanslı birşeyler söylesem ne fayda! Zira yayıncılık anlayışınız bunları zaten takmadığınızı gösteriyor. 

Her siyasi görüşten, dinden, mezhepten, etnik gruptan, cemaatten öğrencisi olan bir hocayım. Bugüne kadar biri de çıkıp bize ayrımcılık yaptı dememiştir. Ben öğrencilerime meslektaş gözüyle bakar ve değer veririm. Peki siz insanlara ya da ölmüş, öldürülmüş insanlara nasıl değer veriyorsunuz?

Zamanında bir büyüğüm şunu demişti sizle paylaşayım yeni akitçiler: “Bir müslüman için asıl kıyamet öbür tarafı unuttuğu gündür”. Siz bayağı bir zamandır diğer tarafı ve hesaba çekileceğinizi unuttunuz. Hatırlatayım dedim. 

Selametle … Timuçin Köprülü
#diren
not: Öncelikle daha ayrıntılı yazamadım kusura bakılmasın çünkü az sonra evden çıkmak zorundayım. Tatile gidiyorum.