YENİ AKİT YİNE HEDEF GÖSTERDİ

YENİ AKİT YİNE HEDEF GÖSTERDİ

Yeni Akit, “Savaşa hazırlanıyorlar”, “Bunun adı münafıklık”

Kuzey Ormanları Savunması (KOS), 5-6 Temmuz’da termik santral yapılması planlanan İğneada’da yapmayı planladığı kampa gelen yasağa bugün İstanbul Makine Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısıyla cevap verdi.

 

Her yıl yüzlerce insanı ağırlayan İğneada’daki Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait kamp alanını kullanmak için daha önce gerekli izinleri alan Kuzey Ormanları Savunması, iktidarın engellemeleriyle karşılaşmış ve kamp alanı Kuzey Ormanları Savunması’na kapatılmıştı. Bugün gerçekleştirilen açıklamada bu yasağa tepki gösteren KOS, tüm engellemelere rağmen kampın Marmara  Bölgesi’nin akciğeri Kuzey Ormanları’nın kadim bir parçasını oluşturan Istranca Ormanları’na yönelik tehditlere dikkat çekmek amacıyla yine İğneada’da, alternatif bir alanda yapılacağı ilan edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“…Bugün Kuzey Ormanları Savunması, başta İğneada ve Saray olmak üzere, Trakya bölgesinde yaşanan doğa kıyımına dikkat çekmek ve doğayı savunma mücadelesini bölgeye yayılan bir dayanışma ağı içinde büyütmek amacıyla planladığı İğneada kamp etkinliğini, bütün engelleme girişimlerine karşın gerçekleştirecektir.  Kampımız termik santralin yapılmak istendiği İğneada’ya 14 km. uzaklıktaki Beğendik köyü yakınlarındaki tuvalet, su ve aydınlatma gibi imkanların bulunmadığı alternatif bir alanda kurulacaktır. Etkinliğimize kayıt yaptıran kamp katılımcılarımızın önemli bir kısmının değişen zor koşullarda da olsa, İğneada’yı savunma kararlılığıyla hareket etmeyi tercih ettiklerini de bildirmek isteriz.

Kuzey Ormanları Savunması 5 Temmuz sabahı, doğa yağmasına ve bütün engelleme girişimlerine karşın İğneada’ya ulaşmak için İstanbul’dan yola çıkacaktır. Çünkü meşru olan doğayı ve ormanı yağmalamak değil, savunmaktır; meşru olan Marmara Bölgesi’ni çılgın mega projelerle, termikle, nükleerle, zehirli atıklarla susuzluktan kıvranan, nefes bile alınamayan beton bir cehenneme dönüştürmek değil, binlerce yıldır bizi var eden orman ve doğa varlıklarını kutlamak ve onlarla birlikte yaşamayı talep etmektir.

İktidara duyuruyoruz: Karadeniz’in, Dersim’in, Adrasan’ın, İstanbul’un yağmalanan ormanlarının çığlığını kadim Istrancalar’a duyurmak; Bolu’da, Saray’da, Sapanca gölünde direnenlerin selamını Trakya halkıyla buluşturmak için inadına İğneada’ya, ormana gidiyoruz.”

KOS’a tek saldırı yasak değil, Yeni Akit de devrede

Yeni Akit’in Ankara muhavbiri Salim Kurşun, Kuzey Ormanları Savunması’nı hedef tahtasına koydu. Tamamen spekülatif bilgilerle ve ayrımcı ithamlarla Kuzey Ormanları Savunması’na ‘sataşıldığı’ görülen bir haber yapan Yeni Akit, “Savaşa hazırlanıyorlar”, “Bunun adı münafıklık” gibi başlıklarla verilen haber 3. Köprü’ye karşı mücadele eden meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri de tek tek sıralayarak hedef gösterdi.

“3. köprü ve 3. Havalimanı gibi projeleri ormanları koruma bahanesiyle engellemek istiyorlar” ifadesine yer verilen haber Kuzey Ormanları Savunması ve yapacakları kamp için şu iddialara yer verdi: “Türkiye düşmanı uluslararası güçlerin içimizdeki paramiliter uzantısı olduğu görüntüsü veren birtakım yapılanmalar oluşturan çapulcular, 5 Temmuz günü İğneada’da bir araya gelerek eylem planlarını oluşturacaklar.”

Yapılacak doğa kampını ‘paramiliter yapıların savaş hazırlığı’ olarak algılayan Yeni Akit, klasikleşen ayrımcı ve yalan haber dilini de “sebatayistler”, “münafıklar”, “Terakki Okulu mezunları” gibi ifadelerle gösterirken ‘KOS bileşenlerinin çeşitli sermaye örgütlerine karşı çıkmadığı, çünkü oralarda çalıştıklarını’ iddia ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı