Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni öldürüldü

Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni öldürüldü

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, iddiaya göre tartıştığı damadı tarafından bıçakalanarak öldürüldü. Damat Cemil Yavuz Karanfil’in, aynı olayda araya girmeye çalışan eşi Esma Karanfil’i de ağır yaraladığı ileri sürüldü.

Olay, Başakşehir 4. Etap Yunus Emre Caddesi B42 Blok Daire 32’de akşam saatlerinde meydana geldi.

İddiaya göre, saat 17.30 sıraralında gazetenin Halkalı’daki Binasında çalışırken Kadir Demirel’e telefon geldi. Kızı ile damadının tartışğının haber verildiği telefon üzerine Demirel, ’Acil bir işim çıktı diyerek’ gazeteden çıktı. Damadı ile kızının oturduğu adrese giden Kadir Demirel, çiftin arasını düzelmek için damadıyla konuşmaya başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Cemil Yavuz Karanfil, eline geçirdiği bıçakla kayınpederi Kadir Demirel’i sol karın boşluğundan bıçakladı. Bu sırada babasını kurtarmak için araya giren Esma Karanfil de bıçakla yaralandı. Damat Cemil Yavuz Karanfil, olayın ardından kaçarak izini kaybettirdi.

Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Kadir Demirel ve Esma Karanfil’i ambulansla Bağcılar’daki özel bir hastaneye kaldırdı. Kadir Demirel, burada yapılan tüm müdahalelelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Esma Karanfil burada ameliyata alındı.

Damat Cemil Yavuz Karanfil’in olayın ardından polise giderek teslim olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet savcısı ve polisin olay yerindeki çalışmaları sürüyor. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Son dakika... Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel öldürüldü

KADİR DEMİREL KİMDİR?

1961 yılında Niğde’de doğdu. İlkokulu Kayseri’nin Yeşilhisar kazasında, İmam-Hatip Lisesini Niğde’de, üniversiteyi de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudu. Fakültedeyken Milli Gazete’de işe başladı. 5 yılı aşkın bir süre Milli Gazete’de çalıştıktan sonra Sabah’a geçti ve oradan askere gitti.

Askerlik dönüşü Zaman Gazetesi’nde işe başladı. Orda politika editörlüğü, Avrupa yayın sorumluluğu, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve gazetelerinin yayımlanmasında öncülük etti; 1998 yılında Moskova Zaman’da Genel Yayın Yönetmenliği yaptı.

2000 yılında Zaman’dan ayrılan Demirel, Yeni Şafak Gazetesi’nde 5 yılı aşkın süre Yazı İşleri Koordinatörü, 8 yıl da Bölge Haberleri Müdürü olarak görev yaptı. 2014 Kasımı’nda Yeni Şafak’tan ayrıldı. Aynı ay içinde Yeni Akit’te Yazı İşleri ve Yayın kurulu Üyesi olarak göreve başladı.

14 Mart 2016’da ise Yeni Akit’te Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Ayrıntılar geliyor...

hürriyet

İlgili Haberler