YEDİKÇE KİLO VERDİREN 7 LEZZETLİ YİYECEK

YEDİKÇE KİLO VERDİREN 7 LEZZETLİ YİYECEK

Kilo vermek için aç kalmayın, unutmayın ki tüketim miktarı kadar, hangi besinleri tükettiğiniz de önemlidir. Artık doğru yiyecekleri tüketerek formunuzu koruyabileceksiniz.

Yiyeceğimiz her şeyin önce kalorisini hesaplar olduk. İçtiğimiz, yediğimiz ne varsa ya şekersizini ya da diyetini alıyoruz.

Bu küçük hesapları bırakmanın zamanı geldi.

İşte yedikçe kilo verdiren, yağ yakmamızı kolaylaştıran 7 lezzetli yiyecek:

ACI

Acılı yemekler ve baharatlar yağ yakımını hızlandırarak kilo vermemize yardımcı oluyor. Ayrıca yiyeceklerin sindirilmesini de kolaylaştırır. Yapılan bir araştırmaya göre kahvaltıda tükettiğimiz acı bizi tok tutuyor. Kahvaltı öğününde kahvaltılıkların yanında bir de acı biber tüketirseniz, öğle yemeklerinde normalde yediğinizden daha az yiyeceksiniz.

YULAF

Yulaf müthiş bir lif kaynağıdır. İçerdiği yüksek lif sayesinde mide ve bağırsak fonksiyonlarını düzenler ve uzun süreli tokluk hissi yaratarak kilo kontrolüne yardımcı olur. Kan şekeri artışını yavaşlatır.

TAVUK

Yağsız tavuk eti kilo vermeyi sağlayan en iyi yiyeceklerden biridir. Özellikle yağsız tavuk, bol protein ve çok az yağ içerir. Bildiğiniz gibi, protein vücudumuzda kas inşa eder, bu kaslar metabolizma hızını hızlandırarak yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.

PATLAMIŞ MISIR

İşte rahatça yiyebileceğimiz bir abur cubur. Tam tahıllardan olan mısır sağlınız için çok faydalıdır, hem de yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca içinde yüksek miktarda bitkisel antioksidandan bulunur.

Şeftali

Şeftali gibi kabuklu sulu meyveler, hem az kalorili hem de yüksek lifli meyvelerdir. Şeftalinin glisemik indeksi düşük olduğu için bizi daha uzun süre tok tutar, açlığı bastırır. Ayrıca vücutta insülinin daha az salgılanmasına sebep olur ve böylece metabolizmamız daha iyi çalışır. Uzmanlar günde 1 ya da 2 adet şeftali yemenizi tavsiye ediyor.

Kuru yemiş

Kuru yemişler doymamış yağ içerir. Bu nedenle kilo aldırmaz ve size de tok tutarlar. Zayıflatan yiyecekler arasında yer alan kuru yemişler kilo almayı önlediği için obezitenin de önüne geçmektedir. Yapılan araştırmalarda, ağaçta yetişen kuru yemişleri tüketen insanlarda obezite yüzde 46 oranında daha az görülüyor. Bu arada belirtmekte fayda var, günde 20-24 badem, 14 ceviz, 28 fıstık, 14 antep fıstığı veya 16 kaju fıstığından fazlasını tüketmeyin.

Bitter çikolata

En sevdiğimiz yiyeceklerin başında gelen çikolatayı yemekten korkmayın ama günde 30-40 gramı geçmemek şartıyla! Ve mutlaka kakao oranı yüksek bitter çikolataları tercih edin. Çikolata içerisinde protein, yağ ve şeker içermesinden dolayı çok besleyici bir gıdadır. Aynı zamanda çikolatanın temel maddesi olan kakao antioksidan içeriği bakımından son derece zengindir ve kilo vermenize yardımcı olur.

Kaynak:Haber Kaynağı