Yazarımız Tarık Dursun K Ödül Yarışmasında 1. Oldu

Yazarımız Tarık Dursun K Ödül Yarışmasında 1. Oldu

Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Tarık Dursun K. Hikaye Ödülü” yarışmasında Haberartı Türk Yazarı Ahmet Yıldız Birincilik Ödülünü aldı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Tarık Dursun K. Hikaye Ödülü” yarışmasında dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
 
Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenin onur konuğu ise, yarışmaya adını veren, Türk Edebiyatı'nın usta kalemi 82 yaşındaki Tarık Dursun K. oldu.
 
Törende Tarık Dursun K. nın edebiyata katkılarını anlatan şair Veysel Çolak, "Tarık Dursun K. ülkemizde öykücülüğün gelişmesinde en çok katkı koyanların başında gelmektedir. Onun öykülerinde her zaman insanı görürsünüz. Yüzün üzerine eseri bulunmaktadır. Eserlerinde ülkemizin insanını anlatmıştır" dedi.
 
Seçici kurul başkanı yazar Özcan Karabulut da yarışmaya 146 katılım olduğunu belirterek, "Bu yarışmalar Karşıyaka'nın kültürel yapısına önemli katkılar sağlamaktadır. Edebiyatçılar adına Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a teşekkür ediyorum. Emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu. Yarışma birincisi Ahmet Yıldız'a plaketini veren İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ise konuşmasında, "Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Belediye Başkanı Cevat Durak'ı ve emeği geçenleri içtenlikle kutluyorum. Edebiyata gönül veren yazarlarımızı tebrik ediyorum" dedi.
 
Tarık Dursun K. Hikaye Ödülü birincisi Ahmet Yıldız'da konuşmasında 1997 yılın aldığı bir ödülden sonra yazı yazmaya yöneldiğini belirterek, "Yazarlık zor bir uğraşıdır, sorumluluk ister. Türk edebiyatı çok zengindir. Tarihsel birikimi çoktur. Bu ödül beni çok heyecanlandırdı. Emek verenlere teşekkür ediyorum" dedi.
 
Törende Tarık Dursun K. Hikaye Ödülü seçici kurulu üyeleri Özcan Karabulut, Sezer Ateş Ayvaz, Jale Sancak, Faruk Duman ve Veysel Çolak'a teşekkür belgeleri verildi.
 
Yarışmada ödül alanlar:

Birincilik : "Yaratma Gecesi" isimli hikayesiyle  Ahmet Yıldız
         
İkincilik : "İshak Kuşunun Çağırdığı Çocuk" isimli hikayesi ile Murathan Çarboğa ve
                        "Bir Kara Leke" isimli hikayesiyle Mehmet Fırat Pürselim
         
Üçüncülük : "Ölü Deniz Mezarlığı" isimli hikayesi ile İbrahim Karaoğlu ile
                                "İçeri Giremez miydiniz?" isimli hikayesiyle  Neslihan Önderoğlu'na verildi.
 
 
YAZARIMIZ AHMET YILDIZ, KİMDİR
 
Psikolojik Danışma ve Rehberlik eğitimi aldı. Yüzlerce öğrencinin okul başarısının artırılması yönünde çalışmalarda bulundu. Birçok ulusal dergi ve gazetede, kişisel gelişim, psikoloji ve başarılı öğrenci olmak konulu makaleler kaleme aldı. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Eğitim ve Başarı sitesi olan www.kisiselbasari.com’un kurucusu ve sahibidir. Yazar ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Tüm Türkiyede orta öğretim kurumlarında okutulan Tarih–1, Tarih–2 ve T.C. İnkılâp Tarihi ders kitaplarının yazımında görev almış, kitaplarına eğitime uygunluğu ve öğrenci psikolojisi yönünde danışmanlık yapmıştır. Elinizdeki bu kitap yazarın üçüncü çalışmasıdır.  Yazar ayrıca aşağıdaki kitaplarında yazarıdır.
 
Güçlü Hafıza / Alfa (10 Baskı)
Üşenme Erteleme Vazgeçme / Alfa (6 Baskı) 
Sevdim Seni Matematik / Alfa (4 Baskı)