Yazar Nalan Türkeli Artık Haberartı Türk'e Yazacak

Yazar Nalan Türkeli Artık Haberartı Türk'e Yazacak

"Varoşta Kadın Olmak" adı ile yazdığı kitap rekorlar kıran Nalan Türkeli artık Haberartı Türk'te yazıyor

    VAROŞUN BİLGESİ NALAN TÜRKELİ

Yazarımız Nalan Türkeli'yi biz anlatmayalım sizlere. Usta Gazeteci Can Ataklı köşesinde çok güzel anlatmıştı yıllar önce. Yorum eklemeden onu aktaralım. Ama bir kez daha duyurmak isteriz ki, Haberartı Türk bilindik haberciliğin artısını yaratma yolunda devam edecek. Varoşun Yazarı başladı arkası gelecek. Fabrikadan, pazardan, sokaktan, işhanından, köyden, kırdan, dağdan kısaca halkın içerisinden diğer yazarlarımızı bekliyoruz.

CAN ATAKLI NALAN TÜRKELİ'Yİ ANLATIYOR


Müthiş kadının yeni kitabı
 
Nalan Türkeli’yi daha önce yazdığı kitaplardan ve basından tanıyordum. “Varoşta Kadın Olmak” kitabıyla birden ünlenen Nalan Türkeli “İki Hayat ve Düşlerimde Sen Varsın” adlı kitaplar da yazmıştı.
 
Geçenlerde aradı, gazetede ziyarete geldi. Böylelikle Nalan Türkeli‘yi daha yakından tanıma fırsatı buldum.
 
Çok zayıf, hayli esmer, yüzünde yılların acılarının çizgileri ile her şeye rağmen hayat ve umut dolu, ne dediğini bilen, eğitim kurumlarından geçmemiş bir eğitimli kadındı karşımdaki.
 
Yeni kitabını uzattı. “Belki De Hiç Yok Ölüm.” Adına baktım, gülümsedim, ama bu gülümseme yazarın kimliğini bilince mutluluk gülümsemesinden çok acı bir gülümsemeydi galiba.
 
Nalan Türkeli’nin çileli bir yaşamı var. Gerçekten gecekonduda yaşamış, yaşıyor. Neredeyse çocuk yaşta evlendirilmiş, kocasını trafik kazasında kaybetmiş, yaptığı ikinci evlilikte ise yüzü gülmemiş yine kendi başına kalmış.
 
Ama çileli hayat Türkeli’yi hiç yıldırmamış. Yazmaya başlamış. Güzel de olmuş. Kendisini yetiştirmiş. Ne bulursa okumuş, sormuş, öğrenmiş.
 
Türkeli’nin yeni kitabı “Belki De Hiç Yok Ölüm” pek çoğumuzun başına gelebilecek anne hasta evlat ekseninde günün tüm siyasi, ekonomik ve sosyal olaylarının harmanlandığı bir roman. Birbiri ardına gelen cümlelerin içindeki duyguları, düşünceleri ve gerçekleri bir solukta okuyorsunuz.
 
Nalan Türkeli, kitabını raflarda sattıramıyor çünkü ancak baskı parası bulabilmiş, o da eski kitapların gelirinden. Bu nedenle internet ortamında satabiliyor kitaplarını. Bu gerçekten müthiş kadının kitabını okuyun derim. İnternete girin, kitap satan sitelerde Nalan Türkeli adını bulun ve ısmarlayın. Pişman olmayacaksınız.
 


KENDİ KALEMİNDEN NALAN TÜRKELİ

 İlkokul okudum.  "Varoşta Kadın Olmak" adlı ilk kitabımı (Günlük) çıkardığım yıl, 1996. Kitap, Fransızca çeviri, yine Fransız- Türk ortak yapımı (ARTE TV) tarafından, belgesel film çekildi... O yıllarda, aylık çıkan bir mizah dergisinde; Çeşitli gazetelerde konuk yazarlık yaptım... 2000 yılında "İki Hayat- Düşlerimde sen de varsın" adlı öykü kitaplarım rağbet görmeyince, halen şimdiki yapmış olduğum işim, işportacılığa geri döndüm.
    Yakın tarihte; Ulusal tanınmış bir gazetecinin de desteği, çalışmalarımdan birini haber yapmış olmasıyla, ilk kitabım şimdilerde Gülşah Film tarafından sinemaya aktarılma hazırlığında. 
     Çevremdeki yaşamlar olaylardan yola çıkarak, yorum yazılarımla yer almak isterim gazetenizin bir köşesinde. Şu anda halen, İşportacılıkla idame ettirmeye çalışıyorum yaşamımı.