YAYIN YASAĞINDA FLAŞ GELİŞME

YAYIN YASAĞINDA FLAŞ GELİŞME

İlk ciddi tepki HDP'den geldi.

17 Aralık yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu ardından adları yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışan 4 eski bakan ile ilgili kurulan soruçturma komisyonunun AKP'li başkanı tarafından alınan yayın yasağına tepkiler sürüyor. İlk ciddi tepki HDP'den geldi. 

AKLAMA SÜRECİNİN YANINDA OLAMAYIZ

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan "Aklama sürecinin yanında yer almamak için komisyondan çekildik"

CHP BAŞKANIN İSTİFASINI İSTEDİ

Soruşturma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Komisyon Başkanı Hakkı Köylü'nün istifasını istedi. 4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Komisyon Başkanı Hakkı Köylü'nün istifasını istedi.

YARGIYA SİYASİ BASKI

1387575798110.jpg

KILIÇDAROĞLU;"ÖZÜR DİLE"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek arasında, 17 Aralık Soruşturmasına yayın yasağıyla ilgili tartışma sürüyor.

KILIÇDAROĞLU: MECLİS BAŞKANI ÇİÇEK ÖZÜR DİLESİN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çicek’in çıkıp milletin önünde kendisinden özür dilemesini isteyerek; "Parlamentonun itibarını koruyan benim ayaklar altına alan sensin. Ben o açıklamayı yapmasan sen o düzeltmeyi yapacak mıydın? Hangi gerekçe ile yapmayacaktın. Devlet deneyimi olan 27.5 yıl devlette çalışan biri olarak söylüyorum. Her kurumun yöneticisinin başına gelen kişi o gün gazetelerde yer alan haberler konusunda bilgilendir. Senin de bilgilendirildiği çok iyi biliyorum neden sesin çıkmadı itiraz etmedin. Ben neden sesin çıkmadın abinden mi sende talimat alıyorsun" dedi.

BAKAN ÇOCUKLARINDA MİLYONLAR

17-aralik-25-aralik.jpg

İFADELERİN MEDYADA YER ALMASINI İSTEMİYORLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’dan karayolu Edrirne’ye geldi. TEM otoyolu Edirne gişelerinde partisine mensup milletvekilleri ve belediye başkanları tarafından karşılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra Marmara Bölge Toplantısı’nın yapılacağı Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’na geçti. Kılıçdaroğlu Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale illerinden gelen yaklaşık 1500 partiliye seslendi. Salona gelişinde ellerinde parti bayraklarını sallayarak karşılanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partililere ‘yol arkadaşım diyerek başladığı konuşmasında mecliste 17 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili bakanlar hakkında kurulan soruşturma komisyonunda ifadelere yayın yasağı getirilmesini eleştirdi.

PARA TRANSFERLERİ

p18c3f2is83t6ru915p41nugqocd.jpg

Bakanların komisyonda ifade vereceğini hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biliyorsunuz parlamentonun gündemi 17 Aralık soruşturmaları adı yolsuzluğa bulaşmış 4 bakan parlamentoya gelip ifade verecek. 2 gün gittim gitmeden önce bir olay oldu. Mahkemeden bir karar çıkardılar bakanların soruşturma komisyonuna verdiği ifadeler medya yer almasın medya yasağı getirdiler.

EVLERDE PARA SAYMA MAKİNALARI KASALAR

yolsuzluk-ve-rusvet-operasyonunda-gozaltina_51629_b.jpg

Bunun üzerine bir açıklama yaptım parlamentoyu ve başkanı göreve çağırdım ve parlamento yolsuzluk yapanların, hırsızların hamisi olmamalıdır dedim. Parlamentonun itibarını önce meclisin başkanı koruması gerektiğini söyledim dün saat 11.00 de. Sayın Çiçek yurt dışından beni eleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı