YAVRU KÖPEK DÖVE DÖVE ÖLDÜRÜLDÜ!

YAVRU KÖPEK DÖVE DÖVE ÖLDÜRÜLDÜ!

MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesi'nde, bir kişi tavuklarını kovaladığını ileri sürdüğü yavru sokak köpeğini sopayla döve döve öldürdü...

MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesi'nde, bir kişi tavuklarını kovaladığını ileri sürdüğü yavru sokak köpeğini sopayla döve döve öldürdü. Gördükleri vahşet karşısında şoke olan hayvanseverler, olayı kınadı.

Köyceğiz Vergi Dairesi'nde memur olan 50 yaşında R.Ö., bu sabah Gelişim Mahallasi'ndeki evinin bahçesine giren bir sokak köpeğinin tavuklarını kovaladığını farkedip, iddiaya göre, eline geçirdiği bir sopayla kovalamaya başladı. R.Ö., yaklaşık 10 dakika boyunca kovaladığı yavru köpeği bir çöp konteynerinin yanında sıkıştırıp, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında sopayla vurmaya başladı. Aldığı sopa darbeleriyle hayvan olay yerinde acı içinde inleyerek yaşamını yitirdi.

Polis ekipleri, olayla ilgili tutanak tuttu. Polis ekipleri 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında R.Ö, hakkında tutanak düzenleyip, serbest bıraktı. R.Ö.'nün ifadesinde, "Sürekli bahçeme girip, kümesimdeki hayvanları telef ediyordu. Bahçemin dışında köpeğe bir kaç kez mama verdim. Ancak, yine bahçeme gelmeyi sürdürdü. Sinirlenip, peşinden koşup, sopayla bir kaç kez vurdum. Amacım öldürmek değil, korkutmaktı" dedi.

Köpeğin ölüsü otopsi yapılması için hayvanseverler tarafından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Muğla Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Başkanı Türkan Dağdelen, olaya tanık olan hayvanseverlerin kendisini arayıp, ne yapacaklarını bilemeyip, destek istediğini belirterek, "Bunun üzerine gerekli yerlere başvurup, tutanak tutulmasını sağladım. Yüzlerce köpek zehirlenerek öldürülüyor. Ancak, hiç bu kadar vicdansız görmedim. Sırf tavuklarını kovaladığı için bir köpek nasıl olur da öldürülür?" diyerek tepki gösterdi.

Herkesin tepkisini ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Dağdelen, "Susmayalım, sustukça sıra yarın bir gün çocuklarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize gelecektir. Hayvan hakkını gözetmeyen, insan hakkını hiç gözetmez. Yapılacak yasal düzenlemeler ile bu katillerin cezaevine atılması gerekiyor. Yazık, günahtır. İnsan elini vicdanınıza koyması gerekiyor. Hayvan katletmek ile insan öldürmenin arasında hiçbir fark yok. İkisi de can taşıyor. Tepkimizi ortaya koymalıyız" diye konuştu. Dağdelen, R.Ö.'nün daha önce kendi köpeğini de kürekle döverek öldürdüğünü de iddia etti. Çevredeki hayvanseverlerde olayı kınadı.

YAVRU KÖPEK DÖVE DÖVE ÖLDÜRÜLDÜ!

YAVRU KÖPEK DÖVE DÖVE ÖLDÜRÜLDÜ!

YAVRU KÖPEK DÖVE DÖVE ÖLDÜRÜLDÜ!

Kaynak:Haber Kaynağı