YAŞAR KEMAL HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

YAŞAR KEMAL HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde 17 gündür yoğun bakım servisinde tutulan usta yazar Yaşar Kemal'in durumu hakkında hastanenin başhekim yardımcısı açıklama yaptı.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Prof Dr. Şükrü Öztürk Yaşar Kemal'in sağlık durumu ile ilgili yaptığı açıklamada "Hastaya yapay solunum tedavisi uygulanmaktadır" dedi.

Yaşar Kemal’in 14 Ocak 2015 tarihinden bu yana yaklaşık 17 gündür İstanbul Tıp Fakültesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğünü belirten Öztürk, “1 Şubat 2015 tarihi itibariyle sağlık durumu şu şekildedir: Altta yatan kronik hastalıklara bağlı olarak, hastanın çoğul organ yetersizliği mevcuttur. Bu nedenle de hastaya yapay solunum tedavisi uygulanmaktadır. Ancak bu sırada izlenen parametrelerde kontrol altındadır. Yakın takip ve tedavisi devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “ dedi.

Bir basın mensubunun, “Daha önce durumu için stabil deniyordu. Bu sefer durumu kötüye gitti diye algılandı. Böyle mi acaba?” sorusu üzerine Öztürk, “Kötüye gitme olarak yorumlamayalım. Bu şekilde bir kelime doğru olmaz. Ancak klinik durumunda bazı parametrelerde bir miktar ağırlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Kritik sözcüğü aşamasında değil şu an. Kritik kelimesini kullanacak aşamada değiliz. Ama şunu düşünelim ki yoğun bakımda yatmakta olan ve yapay solunum desteğine ihtiyacı olan bir hastadan bahsediyoruz.” şeklinde cevap verdi.

“İyileşme gösterecek mi? Peki ne düşünüyorsunuz bundan sonrası için?” sorusuna ise, “Bütün hekimlerimizi, takip eden hem kardiyolog, hem göğüs hastalıkları, hem yoğun bakım hocaları, hekimlerin dileği arzusu da bu yöndedir. Ümidimiz henüz tükenmiş değildir. Bunu söylemek isterim. “ ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı