Yaşam savaşı veriyor

Yaşam savaşı veriyor

Biber gazından kaçarken saldırıya uğrayan üniversite öğrencisi genç, yaşam savaşı veriyor.

ESKİŞEHİR'de Taksim Gezi Parkı eylemine destek için düzenlenen yürüyüşe katılan ve polisin biber gazı sıkması üzerine kaçtığı ara sokakta 5-6 kişinin saldırısına uğrayarak beyin kanaması geçiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, hastanede yaşam savaşı veriyor.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de geçen 2 Haziran pazar gecesi Gezi Parkı eylemine destek için Ak Parti il binasına yürüyen yaklaşık 4 bin kişiye katıldı. Polisin boyalı basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinin ardından ara sokağa kaçan Korkmaz, iddiaya göre, burada 5-6 kişinin saldırısına uğradı.

'HASTENEDEN EVİNE GÖNDERİLDİ' İDDİASI

Ali İsmail Korkmaz'ı arkadaşları yaralı halde bulup ilk olarak Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisindeki Mavi Hastane'ye götürdü. Korkmaz buradan yakındaki Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İddiaya göre, Ali İsmail Korkmaz'ın burada beyin tomografisi çekildi ve 'Bir şeyin yok' denilerek gözlem altına alınmayıp evine gönderildi.

Evine gidip uyuduktan sonra fenalaşan Korkmaz'ın, Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Korkmaz, 112 Acil Servis ambulansıyla sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ameliyatına alındı. Ameliyat sonrası yoğun bakım servisine kaldırılan Ali İsmail Korkmaz burada 3-4 gün ilaçlarla uyutuldu. İlaçların kesilmesinin ardından solunumu açılmayan ve şuuru yerine gelmeyen Korkmaz, halen hastanenin yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutuluyor.

POLİS, SALDIRGANLARI ARIYOR

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet, Gasp ve Kayıp Şahıslar Bürosu ekiplerinin Ali İsmail Korkmaz'a saldıran kişilerin belirlenmesi için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Ekiplerin olayın meydana geldiği yerdeki Mobese ile işyerlerinin güvenlik kameralarını tek tek inceledikleri, olayı gerçekleştirenlerin sivil polis mi yoksa eylemcilere karşı olan kişiler mi olduğunu araştırdıkları bildirildi.

AĞABEYİ: KARDEŞİMİN BİLİNCİ YERİNE GELMEDİ

Olayın ardından oturdukları Hatay'dan annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz ile birlikte Eskişehir'e gelen avukat ağabey Gürkan Korkmaz, "Kardeşim 16 gün önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ameliyatı geçirdi. Ameliyat sonrası onu ilaçlarla uyuttular. 3-4 gün sonra ilaçları kestiler ancak kardeşimin bilinci yerine gelmedi, solunumu açılmadı. Kardeşim şu an beyin cerrahisi servisi yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında" dedi.