YASAKÇI VALİ GERİ ADIM ATTI

YASAKÇI VALİ GERİ ADIM ATTI

Yasakçı valinin saraydan gelen danışman telefonu üzerine "Yasak Açıklaması" yayınladığı ancak gelen tepkiler üzerine yasağı iptal ettiği ileri sürülüyor

Şanlıurfa Valiliği, sabah saatlerinde kent merkezi ve ilçelerde yasaklandığını duyurduğu gösteri, miting, yürüyüş ve basın açıklamasına ilişkin aldığı kararın 4,5 saat sonra iptal edildiğini duyurdu.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ GELİNCE

Şanlıurfa Valiliği, bu sabah saat 10.35'te gazetecilere gönderdiği mail ile kentte olası olayların engellenmesi amacıyla her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma gibi etkinliklerin il merkezi ve ilçelerde yapılmasının yasaklandığını duyurdu. Kamuoyunda tepkiye yol açan bu açıklamanın ardından Valilik, bu kez saat 15.11'de ikinci bir açıklama daha göndererek kararın iptal edildiğini duyurdu. Valilik, 4,5 saat aradan sonra yasak kararının iptal edildiğini şu şekilde duyurdu:

"İlimizde kamu düzeninin sağlanması amacıyla gerekli güvenlik önlemleri alınmış olduğundan 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesine istinaden diğer illerden katılımlarla birlikte yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma vb. etkinliklerin ilimiz merkez ve ilçelerinde yapılmasına ilişkin yasaklama kararı iptal edilmiştir."

 

ŞANLIURFA Valiliği dün meydana gelen patlamanın ardından olası olayların engellenmesi açısından kent merkezi ve ilçelerde her türlü miting, yürüyüş ve basın açıklamasının iptal edildiğini duyurdu.

ÖLENLERİ ANMAYACAKSINIZ

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında değerlendirilen etkinliklerin yasaklandığı belirtilerek şöyle denildi:

ANAYASAL OLARAK YASAKLANDI

"Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların engellenebilmesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesine istinaden diğer illerden katılımlarla birlikte yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma vb. etkinliklerin ilimiz merkez ve ilçelerinde yapılması yasaklanmıştır. Kamuoyuna duyurulur."

Kaynak:Haber Kaynağı