YASA DIŞI DİNLEME İLE SUÇLANAN 18 POLİS SERBEST

YASA DIŞI DİNLEME İLE SUÇLANAN 18 POLİS SERBEST

Yasa dışı dinleme iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Gaziantep...

GAZİANTEP’te, yasa dışı dinleme operasyonu kapsamında gözaltına alınan 22 polisten 18’i, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

GECE YARISINA KADAR SÜRDÜ

Yasa dışı dinleme iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Gaziantep merkezli 13 ilde gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen aralarında şube müdürü, emniyet amiri, başkomiser ve polislerin bulunduğu 22 kişiden 18’inin yargılanması gece yarısına kadar sürdü. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 18 emniyet mensubu, mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DÖRT POLİSİN İFADESİ YARINA KALDI

Serbest bırakılan polislerden Gaziantep eski İstihbarat Şube Müdürü Yaşar Eren, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. 17 arkadaşı ile birlikte serbest bırakıldığı için sevindiğini dile getiren Yaşar Eren, "İfadelerimiz alındıktan sonra mahkemeye sevk edildik. Adil hakimlerimizin olduğunu, kanunların, hukukun üstünlüğünü savunan daha nice hakimlerimizin olduğunu ve bundan sonra da olacağına kanaatim sonsuzdur. Hak ve adalet mutlaka er ya da geç yerini bulacaktır" dedi.

Öte yandan şüpheli polislerden 4'ünün ifadelerinin yarın alınacağı öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı