Yarın Taksim'de Savaş Var!

Yarın Taksim'de Savaş Var!

29 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'da Taksim Meydanı'nda ıslanabilirsiniz... Ama bu kez TOMA'yla değil, su tabancasıyla...

Yarın Taksim’de ‘savaş’ var!


Gezi direnişçileri yeni bir eyleme daha hazırlanıyor:
1. Geleneksel Water War Şenliği!



Taksim’de 3 çadırla başlayan Gezi Parkı nöbeti Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir direniş eylemine dönüştü.

Taksim Gezi Parkı yerine hukuksuz bir şekilde Topçu Kışlası adı altında AVM yapılarak rant elde edilmesine karşı çıkan bir grup gencin başlattığı barışçıl nöbet eylemine polisin sert müdahalesi ardından geçen 1 ay içinde birçok barışçıl eylem gerçekleşti.

Hükümetin biber gazlı, plastik mermili, TOMA’lı sert müdahalelerine sürekli barışçıl eylemler ile karşılık verildi. Her akşam saat 21.00′da tencere tava orkestrası sokaklara çıktı, Taksim Meydanı’nın ortasında günlerce piyano resitali düzenlendi, tüm dünyada ses getiren duran adam eylemi ve son günlerde yandaş medyayı eleştirmek için üç maymun eylemi en çok hatırlananlar oldu.











SIRADA SU SAVAŞI VAR


Gezi Parkı direnişçileri yeni bir barışçıl eyleme daha hazırlanıyor.

Binlerce kişinin yarın saat 18.00′da Taksim Meydanı’nda su tabancalarıyla su savaşı yapacağı sosyal medyadan duyuruldu.

“TOMA suyu yoksa o zaman bizim suyumuz var” sloganıyla 1. Geleneksel Water War Şenliği’ni düzenleyen gençler, içinde “şenlik” kelimesi geçen hiçbir şeyin başkaldırı olamayacağını vurgulayarak su savaşına bazı kriterler getiriyorlar.

500 ml su limiti ve 10-15 dakikalık bir etkinlik gerçekleşeceği belirtilirken bunun amacının da su israfından kaçınabilmek olduğu söyleniyor..