YARIN ONLAR DA SOKAĞA ÇIKIYOR

YARIN ONLAR DA SOKAĞA ÇIKIYOR

Sözde çözümlerle oyalanan ve mağduriyetleri bir türlü giderilemeyen vatandaşlar sokağa çıkıyor.

İktidar ve muhalefet gruplarının Meclis’te uzlaşarak gündeme getirdiği, ‘döviz kredisi borçlarının yeniden yapılandırılması’ düzenlemesiyle birlikte Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) yayınladığı genelgenin yeterli olmadığı dövizzedeler geçtiğimiz aylarda soluğu TBMM’nde almıştı.

Japon Yeni ve İsviçre Frangı ile konut kredisi alan ancak bu para birimlerindeki ani değerlenmeyle birlikte borçları katlanan binlerce dövizzede, TBB’nin mart ayında yayınladığı genelgedeki, ‘banka ile mahkemelik olmama’, ‘borcunu daha önceden TL’ye çevirmeme’ gibi maddelere takılmıştı. Hal böyle olunca dövizzedelerin mağduriyetleri giderilememişti.

30 BİN DÖVİZZEDE

Geçtiğimiz Nisan ayının ortasında Meclis’e giden dövizzedeler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyetlerini iletmiş ve Erdoğan’da sorunun çözümü için gerekli talimatı vermişti.

O günden bugüne dek geçen süre zarfında sorunun çözülmediğini belirten Dövizzedeler Twitter'da açtıkları   tagında seslerini duyurmaya çalışıyor.

Bu çözümsüzlükle ilgili seslerini yükseltmek isteyen dövizzedeler 27 Mayıs Salı günü saat 13:00'de BDDK önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı