Yarın Hangi İllerde Kar Tatili Var?

Yarın Hangi İllerde Kar Tatili Var?

Yarın okullar nerelerde tatil?Türkiye'nin bir çok ilinde kar yağışı nedeniyle yarın (salı) okullar tatil edildi. İşte o iller...

Yarın okullar nerelerde tatil?
Türkiye'nin bir çok ilinde kar yağışı nedeniyle yarın (salı) okullar tatil edildi. İşte o iller...

TÜM TÜRKİYE KAR FOTOĞRAFLARI İÇİN
                      TIKLAYINIZ
 
 BURSA
 
Yoğun kar yağışının devam ettiği Bursa'da Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerinin ardından, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar yarın (salı) için tatil edildi. Valilik'ten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ve hamileler de yarın izinli sayılacak. Valilik, diğer ilçelerdeki durumun kaymakamlıklar tarafından değerlendirileceğini belirtti.
 
SİVAS
 
Sivas'ta kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeni kent merkezi ile Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçelerinde okullarda eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Koyulhisar İlçesi'nde ise yarın sadece taşımalı eğitime ara verilecek.
 
GÜMÜŞHANE VE BAYBURT
 
Kar yağışının devam ettiği Bayburt'ta ve Gümüşhane il merkezi ile Torul, Kelkit, Kürtün ve Köse ilçelerindeki okullarda eğitime yarın ara verilecek, Şiran ilçesinde de yarın taşımalı eğitim yapılmayacak.
 
MALATYA
 
MALATYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Darende, Pütürge, Doğanyol ilçelerinde okulların tamamı; Arapgir, Yeşilyurt ve Akçadağ'da ise köy okullarında eğitime yarın bir gün ara verildi.
 
Öğlen saatlerinde yağmurun olduğu Malatya merkezde biranda bastıran yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı kenti beyaza bürürken, birçok araç yollarda kaldı. Şehirlerarası yollarda yoğun kar yağışından dolayı birçok araç mahsur kalırken; Pütürge ve Doğanyol ilçeleri yollarının dün akşamdan beri kapalı olduğu bildirildi. Malatya'dan Pütürge ve Doğanyol'a gidecekler, yolların kapalı olması nedeniyle garajlarda bekliyor. İstanbul'dan Malatya'ya gelen ve Pütürge ilçesine gidecek 4 yolcu otobüsü de yolların kapalı olması nedeniyle Doğu garajında yolcuları ile bekliyor. Pütürge'ye gitmek için alternatif yolu deneyen bir minibüsün ise Kale ilçesi yakınlarında mahsur kaldığını belirtti.
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle 229 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle Darende, Pütürge, Doğanyol ilçelerinde okulların tamamı, Arapgir, Yeşilyurt ve Akçadağ'da ise köy okullarında eğitime yarın bir gün ara verildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da kent merkezi ve merkeze bağlı köylerde, yarın okullar bir gün süreyle tatil edildi.
 
Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan hamileler ile kronik hastalar ile engelli personelin de bir günlük idari izinli sayılması kararlaştırıldı.
 
SAMSUN VE ORDU
 
SAMSUN'da ve Ordu'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu, bazı ilçelerde okulların yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.
 
Samsun'un Salıpazarı İlçesi'nde bütün okulların, Canik İlçesi'nde ise 25 köy okulu ile Ordu'nun Çaybaşı, Çatalpınar, Çamaş, Gölköy, Korgan, Kabadüz, Kabataş ilçelerinde yarın için 1 gün tatil edildi. Ordu'nun Akkuş, Mesudiye, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde ise okullar 2 gün süreyle tatil.
 
Bu arada Samsun Canik İlçesi'nde bazı köy okullarında görev yapan öğretmenler bu akşam dönüşte servis araçları yolda kalınca zor anlar yaşadı.
 
Ordu'nun Ünye, Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde 10 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin çalıştığı belirtildi.
 
BİNGÖL VE KARLIOVA
 
Yoğun kar yağışının sürdüğü Bingöl ve Karlıova ilçelerinde okullardaki tatil uzatıldı. Bingöl Valiliği, kent merkezi ve Karlıova İlçesinde okullardaki eğitime yarında ara verildiğini açıkladı.
 
SUŞEHRİ VE AKINCILAR
 
Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde kar yağışının aralıksız devam etmesi nedeni ile yarın ilçe genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Akıncılar İlçesi'nde de kar yağışı nedeni ile taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildiği duyuruldu. Her iki ilçede kar kalınlığının yer yer yarım metreyi geçtiği belirtildi.
 
PÜLÜMÜR
 
Kar yağışının devam ettiği ve enerji nakil hatlarında arızalar nedeniyle elektrik verilemeyen Pülümür İlçesi'nde okullar bugünden itibaren 3 gün tatil edildi.
 
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ, VARTO VE KARS
 
Erzincan Üniversitesi, Muş'un Varto İlçesi ile Kars'ta tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar 2 gün süreyle tatil oldu.
 
AĞRI
 
Ağrı kent merkezi Tutak ve Hamur ilçe merkezleri hariç köylerdeki YİBO'larda 2 gün, Eleşkirt ilçe merkezi ile tüm köy okullarında ise eğitim- öğretime bir gün süre ile ara verildi.