YARIN Beyoğlu'na; Bu Fotoğraflar Seni Çağırıyor

YARIN Beyoğlu'na; Bu Fotoğraflar Seni Çağırıyor

KUZEY ORMANLARI SENİ ÇAĞIRIYOR

Kuzey Ormanları Savunması 28 Eylül Cumartesi 16.00′da Galatasaray Meydanı’nda, 3. Köprü ve 3. Havalimanı projelerindeki doğa katliamına karşı basın açıklaması yapacak. KOS’nın “Kuzey ormanları seni çağırıyor” başlıklı açıklamasının tam metnini yayımlıyoruz:
 
İstanbul’un kalan son ormanlarını savunmak için seni, 28 Eylül Cumartesi saat 16:00′da Galatasaray Meydanı’nda yapacağımız Kuzey Ormanları Savunması basın açıklamasına bekliyoruz.
 
3. Köprü ve 3. havalimanı İstanbul’un ulaşımı için planlanmış projeler değildir. Bu projeler İstanbulluların yaşam kalitelerini gözardı eden ve yaşamın sürdürülebilirliğini yok etmeye yönelik projelerdir. İstanbul’un ulaşımı için çözüm projeleri mevcuttur. Sadece rantı düşünenler gerçek çözüm projelerinden söz edilmesine dahi fırsat vermemektedirler. Bizler tüm İstanbulluları bu kısır döngüyü tersine çevirmek yani bu akıl dışı projeleri durdurmak için mücadele etmeye ve yok olmanın eşiğine gelen Kuzey ormanlarının sadece son oksijen kaynağımız olan ağaçlarını değil, su kaynaklarımızı, hayvanları ve binlerce insanın yaşam ve geçim kaynağı olan tarım alanlarını savunmaya çağırıyoruz. Karşı çıkmazsak, bunların tamamı kısa bir süre içinde yok olacak. Yani bugün kuzey ormanlarını savunmazsak, yarına ne temiz havamız, ne temiz suyumuz ve ne de üzerinde yaşayabileceğimiz temiz bir toprak parçamız kalacak. Yarın çok geç olacak!”

KATLİAM KAYIT ALTINA ALINMIŞTI



Zekeriyaköy Forumu üyeleri ve doğaseverler, inşaatı devam eden Yavuz Sultan
Selim Köprüsü ve
Kuzey Marmara Otoyolu’na kurban giden ormanlık alanları fotoğraf makineleri ve
kameralarla kayıt altına aldı.



Zekeriyaköy Forumu’ndan yapılan açıklamada, 
“Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun verdiği rakama göre 
daha şimdiden 250 bin, STK’ların verilerine göre 
1 milyon ağacı katleden ve 1 milyon 610 binini de katledecek olan
‘3. Rant Köprüsü Projesi’ne dur’ demek istiyoruz” denildi.


 
 
Demirciköy ve Uskumruköy'deki ormanlık arazi içerisindeki inşaat yerleri gezilerek
fotoğraflandı.
Orman içinde açılan yollarda yapılan gezinin ardından tekrar
Zekeriyaköy Parkı'na dönen grup, burada çektikleri görüntüleri paylaştı.