YARIM SAATLİ YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ

YARIM SAATLİ YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ

ZONGULDAK'ta, akşam saatlerinde yaklaşık yarım saat etkili olan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Trafiğin felç olduğu kentte, birçok ev ve işyerlerini su bastı.

Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Kentin en işlek caddesi olan Gazipaşa ile Uzun Mehmet Caddesi'nde araçlar sulara gömüldü, trafik durma noktasına geldi. Bir özel halk otobüsü ise suyla kaplı yolda arızalandı. Otobüsün içindeki yolcular tahliye edildi. Polis, yolları keserek araçları farklı yollara yönlendirdi. Tıkanan rögar kapaklarını açmak için belediye ekipleri seferber oldu. Ekipler yetersiz kalınca, işyeri sahipleri de tıkanan rogar kapaklarını açmaya çalıştı. Emral Çarşısı Alışveriş Merkezi'nin zemin katındaki 8 iş yerini de su bastı. AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla iş yerlerindeki suları vidanjör yardımıyla tahliye edildi. 

BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Gazipaşa Caddesi'nde belediye işçilerinin çalışmalarını inceledi. Bu sırada yanına gelen ayakkabı mağazası sahibi Halil Yılmaz, her yağmurda işyerlerini su bastığını, belediyenin önlem almadığını belirterek, Başkan Akdemir'e tekpi gösterdi. Esnafa geçmiş olsun dileyen Akdemir, yaraların sarılacağını söyledi. Başkan Akdemir, bir süre tepkisini dinlediği Yılmaz'a sarılarak teselli etmeye çalıştı.

KOZLU İLÇESİ YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Zonguldak-Kozlu Karayolu da yağmur nedeniyle oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapandı. İtfaiye ekipleri yaptığı çalışmanın ardından karayolu, yaklaşık bir saat sonra yeniden ulaşıma açıldı. Zonguldak-Ereğli Karayolu'nda oluşan heyalan da karayolları ekipleri tarafından temizlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı