Yargı Yine Şaşırdı

Yargı Yine Şaşırdı

Bir özel okulda iki çocuğun haşlanarak yaralanmasına neden olan yemekhane olayında hakimin, "olur böyle şeyler, herkes dersini alsın, çocuklar yaramazlaşıyor" yaklaşımı aileleri çileden çıkarttı.


 Ankara’da özel bir okulda altı yaşındaki Melisa Alınten ile yedi yaşındaki Selim İdris Akyüz yemek alırken tezgahın devrilmesi sonucu ağır yaralanmışlardı. Savcılık olay sonrasında, saibtlenmeyen yemek tezgahının devrilmesi sonucu kazanın meydana geldiğini ve aralarında yemek firması ve öğretmenlerin de bulunduğu 11 kişi hakkıda dava açmıştı.

Savcı, “taksirle yaralamaya sebebiyet vermek” suçundan sanıklar hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Hüriyet gazetesinden Nurettin Kurt’un özel haberine göre, davanın bir numaralı sanığı durumundaki Davut Yılmaz suçlamaları reddederek, yemekhaneyi olaydan beş dakika önce kontrol ettiğini v her şeyin normal olduğunu savundu.

Bu arada Melisa Alınten’in avukatı Seçil Özdikmenli ile mahkeme hakimi arasında, tarafsızlık ve bazı iddiaların tutanağa geçirilmemesi konusunda tartışma çıktı.

Sonunda mahkeme hakimi Tahir Babağolu’nun, “Olur böyle şeyler, herkes ders alsın, çocuklar okulda yaramazlaşıyorlar,” sözlerine tepki geldi.
Avukat Özdikmenli, hakimin tarafsızlığı konusunda şüpheye düştüklerini belirterek “reddi hakim” talebinde bulundu.