YANGINDA CAN VEREN 2 KARDEŞİN DRAMI YÜREK YAKTI

YANGINDA CAN VEREN 2 KARDEŞİN DRAMI YÜREK YAKTI

Bir çok konuşmasında anne ve babalara 3 çocuk yapmalarını tavsiye eden son zamanlarda ise sayıyı artıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavsiyesine uyan ama onlara bakmak için karı koca çalışmak zorunda kalan Kaya çiftinin 2 çocuğu evlerinde çıkan yangında kork

 

Gazianetep'in Nizip İlçesi'nde, evde çıkan yangında 5 yaşındaki işitme ve konuşma engelli Hüseyin Emre ile 3 yaşındaki Hatice Özlem Kaya adlı kardeşler öldü. Ölümü ile yakınlarını şoke eden 2 kardeşin, cesetleri korunmak için girdikleri kanepenin arkasında bulundu. Anne ve baba ise evde yoktu. Çünkü 3 çocuğa bakabilmek için ikiside çalışmak zorundaydı. Onlar fabrikada çocuklarına ekmek parası kazanırken 2 küçük çocuk evde çıkan yangında korkunç bir şekilde can verdiler

ÖĞLE TATİLİNDE BÜYÜK ÇOCUĞU OKULA GÖTÜRDÜ

Olay öğle saatlerinde İstasyon Mahallesi Kerzin Caddesi'nde meydana geldi. 3 çocuk sahibi Meral ve Ali Kaya çifti, sabah saatlerinde birlikte çalıştıkları sabun fabrikasına gitti. Öğle saatlerinde Ali Kaya, kiracı olarak oturduğu 4 katlı binanın ilk katındaki evine gelerek 2'nci sınıf öğrencisi İbrahim Eren Kaya'yı okula bıraktı ve yeniden fabrikaya döndü.

YANGIN NEDEN ÇIKTI BİLİNEMİYOR

İddiaya göre, ağabeylerinin de gitmesinin ardından Hüseyin Emre ile Hatice Özlem Kaya kardeşlerin yalnız kaldığı evin oturma odasında yangın çıktı. Bilinmeyen bir nedenden çıkan yangın kısa sürede tüm odayı sararken, alevleri gören komşuları durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yarım saat süren müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından eve giren ekipler, oturma odasındaki kanepenin arkasında 2 kardeşin cesetleriyle karşılaştı.

OTOPSİ YAPILACAK

Cumhuriyet Savcısı tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemesinin ardından yaşamını yitiren 2 kardeşin cesetleri, otopsi için Nizip Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı