YANGINA GİDEN İTFAİYE ARACI DEVRİLDİ: 3 ÖLÜ!

YANGINA GİDEN İTFAİYE ARACI DEVRİLDİ: 3 ÖLÜ!

Korkunç kazanın ayrıntıları...

Ağrı merkeze bağlı Sabuncu Köyü’nde çıkan ot yangınına müdahale etmek amacıyla yola çıkan, 47 yaşındaki Ali Haydar Eldem'in kullandığı 04 AU 765 plakalı itfaiye aracı, köye 2 kilometre mesafede virajı alamayarak şarampole yuvarlandı.Kazada sürücü Eldem ile itfaiye erleri Mehmet Şirin Deniz (58) ve 49 yaşındaki Ferzande Kaydul olay yerinde hayatını kaybetti.

Cenazeler, Ağrı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sabuncu Köyü muhtarı İbrahim Kırbuğa, yaptığı açıklamada, yangını kendi imkânlarıyla söndüremeyince itfaiyeye haber verdiklerini dile getirdi. Ağrı Devlet Hastanesi önünde ağıtlar yükselirken bazı aile fertleri de fenalık geçirdi. Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay da aile yakınlarını teselli etmek için hastaneye geldi.

SAKIK: BEDENİMDEN BİR PARÇAYI BU AKŞAM TOPRAĞA GÖMECEĞİM

Cenazeler, cenaze namazı kılınmak üzere gece 23.00 sıralarında Ağrı Belediyesi'ne getirildi. Belediye önünde kılınan cenaze namazının ardından Eş Başkan Sırrı Sakık bir konuşma yaptı. Sakık şu sözleri dile getirdi: “Üç kardeşimiz görev şehididirler. Bir felaketi önlemek için giderken, bir felaketle karşı karşıya kaldılar. Aslında bunların her biri bir kahramandırlar. Bunların kader yazgısı, kader çizgisi böyleymiş. Bu göreve başladıklarında nerede bir felaket varsa, o felakete gözlerini kırpmadan giden birer kahramandırlar. Daha dün gece bizim gibiydiler. Bizim gibi çoluk çocuklarıyla iç içeydiler, beraberdiler. Yarın bizim başımıza da ne geleceğini bilmiyoruz. Allah u Teala, onları da bizleri de af eylesin. Ben onları belki bire bir tanımıyorum ama emin olun ben yüreğimden bir parçayı, bedenimden bir parçayı bu akşam toprağa gömeceğim. Üzgünüz, bunlar bizim çalışma arkadaşlarımızdır, kardeşlerimizdir ve onların çocukları bizim namusumuzdurlar ve kardeşlerimizdirler. Mekânları cennet olsun. Ağrı halkı için çırpındılar ve tekrar bu topraklara gömüldüler. Tekrar mekânları cennet olsun”

Cenazeler daha sonra defnedilmek üzere şehir mezarlığına götürüldü ve burada defnedildi.