Yandaşa POS kıyağı

Yandaşa POS kıyağı

GELİR İdaresi Başkanlığı'nın POS cihazlar ile yazar kasaların birleşmesine yönelik olarak ön gördüğü yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, 1 Temmuz'dan itibaren piyasaya girecek. Birçok kanunun uygulama tarihleri ertelenirken, yeni cihazları üreten tek bir

1 milyar 300 milyon dolarlık bir pazar oluşturacak yeni nesil yazarkasa-POS cihazlarının satışını 'onaylı' olarak sadece, AKP'ye yakınlığıyla bilinen MT firması yapabilecek. Cihaz satışı yapmak isteyen diğer firmalara ise, 90 gün içinde vergi dairesine kaydettirme şartıyla izin verildi.

350 BİN CİHAZ DEĞİŞECEK

Onaylı bir cihaz üretmese de firmalara, 90 gün içinde vergi dairesine kaydettirme şartıyla satış yapma hakkı tanınıyor. Mevcut onaylı yazarkasalar, mali hafızaları doluncaya kadar 31 Aralık 2015 tarihini geçirmemek şartı ile kullanılabilecek. POS cihazlarının ise tümü değişecek.

1 milyar 300 bin dolarlık bir pazar oluşturacak 350 bin mobil POS cihazının, 1 Temmuz itibariyle yazarkasa-POS'larla değişmesi gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sitesinde yayımlanan onaylı cihazlar listesinde, sadece MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin ürettiği Vera-Delta (EFT-POS özellikli) cihazı yer alıyor. MT firması dışında 90 gün içinde vergi dairesine kayıt şartıyla satış yapan firmalar ise Beko, Hugin ve Profilo. Gazete ilanlarıyla POS-yazar kasa cihazını duyuran Beko, mükelleflere GSM kartı içinde ve aylık iletişim vergilerinin dahil olduğu bir paket ile cihazı sunuyor. Hugin ve Profilo’nun ürettiği POS-yazar kasalar ise internetten satışa sunuldu.

TORPİLLİ MT'NİN BAŞINDA AKP'Lİ 

MT Grup’a bağlı MT Bilgi Teknolojiler A.Ş.'nin başında AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve Star Gazetesi ve Kanal 24'teki hisselerini satıp medya sektöründen çıkan Murat Sancak var. MT Grup'un Genel Müdürü ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir uyuşturucu operasyonunda yakalandığı iddia edilen yeğeni Mehmet Erdoğan olduğu söyleniyor.