Yandaş medyanın yeni hedefi Aleviler mi?

Yandaş medyanın yeni hedefi Aleviler mi?

Önceki gün iktidara yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde çıkan habere göre Mamak ilçesinde birkaç gün önce Alevilerin yaşadığı bazı evlere kırmızı boyayla büyük harflerle “Alevilere ölüm” yazılmıştı. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatmış, 3 kişinin kimliğine ulaşmıştı.
 
Yapılan operasyonla 2 kişi gözaltına alınırken, habere göre emniyette sorgulanan kişilerden M.Ü. ve S.D. yazıları yazdıklarını kabul etmiş ve Alevi olduklarını söylemişlerdi. Haberde yer alan şüpheli ifadesi şöyleydi: “Biz de Aleviyiz. Herhangi bir amaçla yazmadık. Rastgele yazdık. Alevi-Sünni çatışması çıkartma gibi bir amacımız da yok.”
 
Bugün Radikal Gazetesi’nde çıkan bir habere göre ise söz konusu şüpheliler S.D. ve A.M.Ü, avukatlarıyla Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenlediler ve ifade tutanaklarını da göstererek, “Biz suçlamaları reddettik. Serbest bırakıldıktan sonra internette suçlamaları kabul ettiğimiz yönünde haberler gördük. Bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Bu yazıyı biz yazmadık. Gerçek faillerin yakalanmasını istiyoruz. Bizim üzerimize atılarak olay kapatılmaya çalışılıyor” açıklamasında bulundular.
 
YİNE YALAN HABER
 
Gözaltına alınan vatandaşların ifade tutanağında bu suçlamayı kabul etmemiş olmalarına rağmen bu haberin “Alevileri tehdit edenler Alevi çıktı, Alevi Sünni çatışması çıkarmaya çalışıyorlar” iddialarına zemin oluşturmak için maksatlı şekilde yazıldığı açık; insanları sık sık provokasyonla suçlayan Melih Gökçek tarafından paylaşılıp propaganda malzemesi haline getirilmesi ise yoruma açık.

Meselenin özünde Alevi vatandaşların karşı karşıya kaldığı, üstelik yeni olmayan bu tehlikeli girişimler varken sorumlu olarak yine Alevileri göstermek, "yandaş medyanın yeni hedefi Aleviler mi?" sorusunu akla getiriyor.