YALOVA’DA SONUÇLARA AKP’DEN İTİRAZ

YALOVA’DA SONUÇLARA AKP’DEN İTİRAZ

YALOVA’da resmi olmayan sonuçlara göre Yalova Belediye Başkanlığı’nı 6 oy fark ile CHP adayı Vefa Salman’ın kazanmasının ardından Ak Parti, bu kez İl...

YALOVA’da resmi olmayan sonuçlara göre Yalova Belediye Başkanlığı’nı 6 oy fark ile CHP adayı Vefa Salman’ın kazanmasının ardından Ak Parti, bu kez İl Seçim Kurulu’na 125 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayımı konusunda itirazda bulundu.

Yalova Adliyesi’nde, İl Seçim Kurulu’na yapılan itirazın ardından Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Ak Parti'nin Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal gazetecilere açıklamalarda bulundu.

itiraz ile ilgili bilgi veren Milletvekili Temel Coşkun, “Biz İl Seçim Kurulu’na itirazımızı yaptık. Hepinizin de bildiği gibi İlçe Seçim Kurulu itirazları değerlendirildi. Sonuçlarını aldık. Yasal hakımızı kullanarak bugün de saat 17.00 itibariyle İl Seçim Kurulu’na, daha önce yaptığımız 120 sandıktaki geçersiz oyların okunmasıyla ilgili itirazın ardından, geri kalan sandıkların da tekrar sayılması için başvuruda bulunduk. Tahmin ediyorum kurul yarın toplanacak ve kararını verecek. İnşallah Yalovamızı rahatlatacak ve artık seçimi de sonlandıracak bir karar çıkar. Biz partimizin lehine kararın çıkacağını düşünüyoruz, inanıyoruz. Bu anlamda bütün sandıklarda geçersiz sayılan oylar incelenmiş olacak” dedi.

Temel Coşkun, bir soru üzerine, bekledikleri kararın çıkmaması halinde bu kez Yeksek Seçim Kurulu'na başvuracaklarını sözlerine ekledi.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin yaptığı açıklamalara da değinen Coşkun, “Şimdi şöyle bir şey etrafta söyleniyor. Muhalefet milletvekili Muharrem İnce, Yalova’ya bakarak, adeta bize kızıyor. 'Niye itiraz ediyorlar', 'Niye kabul etmiyorlar' diye. Arkadaşlar, ortada büyük bir fark yok. Bir oy, iki oy, beş oy. Şu anda seçimin sonucunu belirleyen çok az oy var. Tabi ki mücadelemizi kullanıp yasal hakkımızı kullanacağız. Bundan bizim Yalova’yı yermek gibi başka türlü bir niyetimiz asla yok. Siz de biliyorsunuz ki CHP’nin ülke genelinde çok açık farkla kaybettiği yerlerde itirazları var. Hatta İstanbul ve Ankara’yı yeniden sayalım diyorlar. Onun için bu tür yaklaşımları doğru bulmuyoruz. Biz, bize tanınan yasaların, kanunun tanıdığı hakları kullanıyoruz ve sonuna kadar da kullanacağız. Elbette ki sonuca hepimiz katlanacağız” dedi.

Seçimin iptalinin gündemlerinde olup olmadığı yönündeki soruya da cevap veren Coşkun, “Maddi hataların incelenmesi var bizim bugünkü müracaatımızda. Geçersiz oyların geri kalan sandıkların sayılması var. Ve daha sonraki aşamada da tabi ki çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz” diye konuştu.

Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal ise yaptığı açıklamada, “Yarın verilecek olan kararda Yalova için hayırlı bir netice çıkacağını umuyoruz” dedi. İl Başkanı Mustafa Pehlivan da, “Halkın bize emanet ettiği oyların tamamına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu da demokrasinin en temel değerlerinden birisidir. Yapmaya çalıştığımız olay bu” diye konuştu.

YALOVA’DA SONUÇLARA AK PARTİ’DEN İTİRAZ

Kaynak:Haber Kaynağı