YALOVA'DA KAYBOLAN 53 ÖĞRENCİ BULUNDU

YALOVA'DA KAYBOLAN 53 ÖĞRENCİ BULUNDU

53 lise öğrencisi ve üç öğretmen ile iki şoföre ulaşıldı.

GÜNCELLEME

57 KİŞİYE ULAŞILDI
 
Çınarcık ilçesinde, doğa yürüyüşü için çıktıkları  ormanlık alanda kaybolan 53 lise öğrencisi ve üç öğretmen ile iki şoföre  ulaşıldı. 
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul'dan iki otobüsle gelen  Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesinden 52 öğrenci ve 3 öğretmen, Teşvikiye  beldesi yakınındaki Erikli Yaylası'na çıktı. 
 
Yaylada otobüslerden inen grup, doğa yürüyüşüne başladı. Araçlardan  epeyce uzaklaşıp şelaleye doğru ilerleyen öğrenci ve öğretmenler, yağmurun  yağmaya başlaması ve havanın kararması nedeniyle yollarını kaybettiklerini fark  edince telefonla jandarmadan yardım istedi. 
 
Jandarma ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri,  konumlarını tespit ettikleri gruba bir süre sonra arazi araçlarıyla ulaştı ve  onların otobüslerine kadar yürümesine yardımcı oldu. 
 
Otobüslerine bindirilip belde meydanına getirilecek öğrenci ve  öğretmenler, sağlık kontrolleri sonrası İstanbul'a hareket edecek. 
 
Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan, öğrencilerin yanında olduğunu  ve Balıkhane mevkisine doğru yürüdüklerini söyledi. 
 
Onlarla bir süre sonra belde meydanına geleceklerini belirten Meydan,  "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin sağlık durumları gayet iyi. Herhangi bir  sıkıntı yok" diye konuştu. 

GÜNCELLEME

yalova-da-yaylaya-cikan-50-ogrenci-ve-3-ogretmen-k-1115105.jpeg
 

 

İSTANBUL’dan gezi amacıyla Yalova’nın Çınarcık ilçesindeki Erikli Yaylası’na çıkan 3 öğretmen nezaretindeki 53 Anadolu lisesi öğrencisi, yoğun sis ve havanın kararması ile kayboldu. Haber verilmesi üzerine jandarma ekipleri, bulundukları bölge tesbit edilen öğrenci kafilesine ulaşmak için harekete geçti. 
 
İstanbul Kadıköy Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 53 öğrenci, 3 öğretmen nezaretinde gezmek için bugün Yalov’nın Çınarcık ilçesine geldi. Teşvikiye Beldesi’ne giden kafile daha sonra araçlarını bırakarak Erikli Yaylası’na çıkmak üzkere yola çıktı. Bir süre sonra bastıran yağmur ve yoğun sisin ardından havanın da kararmasıyla kafile yolunu kaybetti. Bunun üzerine öğretmenler saat 18.45’te jandarmayı arayarak yardım istedi. 
 
Yalova Jandarma Arama ve Kurtarma ekipleri, AFAD ile birlikte cep telefonundan yerlerini tesbit ettikleri kafileyi kurtarmak için  olay yerine hareket etti. Yetkililer yaptıkları görüşmelerde endişeli oldukları anlaşılan öğrenci kafilesinde herharngi bir yaralı olmadığınını söylediler.
 
SESİ ENDİŞELİ GELİYORDU
 
Öğrencilerden Beray Varlı'nın babası Basri Varlı, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, kızının kendisini telefonla aradığını söyledi.  Onunla bir süre görüştüğünü anlatan Varlı, "Sesi endişeli geliyordu.  'Baba, yolumuzu kaybettik. Ormanlık alandayız. Bize yardım edin' dedi" ifadesini  kullandı. 

İŞTE ERİKLİ YAYLASI ŞELALE MEVKİ

erikli2.jpg

Yalova'nın Çınarcık İlçesine bağlı Teşvikiye Beldesi'nde bulunan Erikli Yaylası'na çıkan 50 öğrenci ile 3 öğretmen kayboldu. Öğrencilerin okul gezisi için yola çıktığı ancak gecenin ilerleyen saatlerinde irtibatın kesildiği bilgileri üzerine jandarmaya ihbar geldiği bilgisi geldi.Erikli yaylası turizm şirketlerinin günü birlik yürüyüş düzenledikleri doğal güzelliklerin yanı sıra muhteşem bir şelaleye sahip bir parkur olarak biliniyor.

ARŞİVDEN ERİKLİ YAYLASI

08e535f3c7f0ebbdd73f03976c142c46-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı