'YALOVA SEÇİMLERİNDE BÜYÜK PARA DAĞITILACAK'

'YALOVA SEÇİMLERİNDE BÜYÜK PARA DAĞITILACAK'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın en büyük yolsuzluk iddialarının bir numaralı zanlısı Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) iktidar medyası tarafından savunulmasına sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın en büyük yolsuzluk iddialarının bir numaralı zanlısı Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) iktidar medyası tarafından savunulmasına sert tepki gösterdi. Ankara’da dört yere Zarrab heykeli dikilmesini, AKP’nin balkon konuşmasına Zarrab’ın da çıkartılıp fotoğraf çektirildikten sonra Başbakanlığın önündeki heykelin arkasına asılmasını öneren Kılıçdaroğlu, havuz medyasının “cari açığını” kapattırmayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, AKP’nin yenilecek seçimlerde Yalova’da “büyük miktarlarda para dağıtılacağını” ileri sürerek, “Ben Yalovalılara güveniyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, bugünkü CHP Meclis Grubu’nda, Yalova’daki belediye başkanlığı seçiminin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından şaibeli bir biçimde iptal edilmesine değinerek başladığı konuşmasının satır başları şöyle:

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN ŞAİBELİ SEÇİMİ”

Cumhuriyetin tarihin en şaibeli seçimi gerçekleşti. Bu seçimler yargı denetimde değil, hükümet denetiminde geçti. Başbakanlık koltuğunda oturan zat, “İnşallah önümüzdeki günlerde Yalova seçimleri iptal edilecek” dedi; iptal edildi. Hangi sandık güvenliğinden söz edeceğiz? Eğer siz bir seçime müdahale ediyorsanız, iptal edileceğini öngörüyorsanız, bu seçimin güvenliği tartışmalı hale gelir. Buradan Yalova'daki kardeşlerime sesleniyorum. Oylarınızı satın almak için dünyanın parasını dağıtacaklardır. Bunların hepsini biliyorum. Yalovalı kardeşlerime güveniyorum.

Eğer siz bir seçime müdahale ediyorsanız, arkadan YSK seçimi iptal ediyorsa, bu seçimin güvenliği her yerde tartışılır. Burdan Yalovalılara sesleniyorum. Seçtiğiniz kişiye sahip çıkın. Oylarınızı almak için para dağıtacaklar. Ama ben Yalovalılara güveniyorum.