Yalova Aksa'da Yangın

Yalova Aksa'da Yangın

Çıkış nedeniyle ilgili henüz bilgi yok" diye konuştu.

AKSA FABRİKASINDA YANGIN 
 
VALİ CİVELEK: CAN KAYBI VE YARALI YOK
 
Yalova Valisi Esengül Civelek öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, Aksa Akrilik Kimya Sanayi tesislerinde sabah başlayan yangına Yalova'nın yanı sıra çevre illerden gelen çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiğini söyledi. Olay yerine gelerek söndürme çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Civelek, "Sevindirici olan tarafın can kaybı ve yaralı olmaması. Şu anda müdahale devam ediyor. Kısmen kontrol altına alındı. Ancak çalışmalar devam ediyor" dedi. 
 
Yangının çıkış nedeniyle ilgili bir soru üzerine Vali Civelek, "Teknik ekipler söndürme çalışmalarının yanı sıra incelemelerini sürdürüyor. Çıkış nedeniyle ilgili henüz bilgi yok" diye konuştu.
 
ÇEVREDE ÖNLEM ALINDI
 
Aksa Akrilik Kimya Sanayii tesislerinde çıkan yangın sırasında çevredeki kuruluşlarda gerekli önlemler alındı. Patlamalarla birlikte yanan elyaf parçaları çevreye yayılınca, yakındaki akaryakıt istasyonu önlem olarak pompalarını kapattı. 
 
Çevredeki tesisler yangının sıçrama olasılığına karşı gerekli önlemlerini aldı. Tesislerin önünden geçen Yalova- Karamürsel karayolunda ise trafik akışı normal devam etti.
 
GENEL MÜDÜRÜN AÇIKLAMASI
 
AKSA adına açıklama yapan Akkök Grubu'na bağlı AKTOPS Tekstil Sanayi A.Ş.'nin Genel Müdürü Celal Özel de, yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz kesin bir bilginin bulunmadığını söyledi. Aynı zamanda Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Celal Özel, "Yangının başladığı andan itibaren herkes seferber oldu. Ankara'dan bakanlıklardan arayarak destek oldular. Herkese teşekkür ederiz" dedi. 
 
Celal Özel, yangının ürünlerin bulunduğu depoda çıktığını ve kimyasal maddelerin bulunduğu bölüme uzak olduğunu sözlerine ekledi. 
 
FORKLİFT AKÜSÜNÜN PATLADIĞI İDDİASI
 
Aksa Akrilik Kimya Sanayi tesislerinin bulunduğu Taşköprü Beldesi Belediye Başkanı Ak Partili Şaban Ertan da elyaf depolarında çıkan yangına, forklift aküsünün patlamasının neden olduğunu duyduklarını, ancak kesin nedenin henüz bilinmediğini söyledi.
 
Başkan Ertan, yangının çıktığı ürün deposunun da kimyasal maddelerin bulunduğu depolara uzak olmasının kendilerini biraz olsun rahatlattığını sözlerine ekledi.
 
AKSA AÇIKLAMA YAPTI
 
Aksa Akrilik'ten öğle saatlerinde yapılan açıklamada yangının büyük oranda kontrol altına alındığı, can kaybı ve yaralanan personel olmadığı belirtildi. Aksa'nın yazılı açıklaması şöyle:
 
"27 Ocak pazar günü sabah 08.30 sıralarında Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. mamul ambarında çıkan yangına teknik ekipler tarafından anında müdahale edilmiştir. Çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de yangının mamul ambarı dışına sıçramaması için gerekli tedbirleri almıştır. Bir can kaybı yaşanmamıştır ve yaralı personelimiz bulunmamaktadır. Büyük bir oranda kontrol altına alınan yangına neden olan unsurlar yetkililer tarafından araştırılmaktadır."

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ
 
Yangının kesin çıkış nedeni bilinmezken, depoda yükleme için kullanılan forkliftlerden birinin aküsünde meydana gelen patlamanın ardından yangının çıktığı iddia edildi.
 
 Depo bölümünde meydana gelen yangın kısa sürede büyürken, fabrika alevler içinde kaldı. Fabrika personelinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi.
 
Fabrikadan yükselen alevler kilometrelerce uzaklıktan görülürken çevre illerden de takviye itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın nedeniyle fabrikada zaman zaman patlamalar meydana geldi. Kısmen kontrol altına alınan yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. 
 
Taşeron firmalarla birlikte 3 bin kişinin çalıştığı fabrikada yangın nedeniyle yaralı ve can kaybının olmadığı öğrenildi.