YALÇIN KÜÇÜK; Düğünlere Gidiyor, İfadeye Gelmiyor

YALÇIN KÜÇÜK; Düğünlere Gidiyor, İfadeye Gelmiyor

İSTANBUL - Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın tutuklu, Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız, Doğan Yurdakul, Ahmet Şık, Nedim Şener, Sait Çakır, Coşkun Musluk, Mümtaz İdil ve Yazarımız Ayfer İklim Bayraktar'ın tutuksuz yargılandığı Odatv davası saat 09:30'da başladı.
 
İşte dakika dakika tüm gelişmeler:
 
Güncelleme 12.41
 
Mahkemeye 13:30'da başlamak üzere ara verildi.
 
Güncelleme 12.38
 
Yalçın Küçük, Mahkeme Başkanı'nın tahliye istemini alacağını söylemesi üzerine "Beni 13. mahkeme 22 yıl 6 aya mahkum etmiş sizden neden tahliyemi talep edeyim" dedi.
 
Mahkemenin kararını gösteren Küçük "bu kararı siz mi verdiniz mübaşir mi" diye sordu.
 
Mahkeme Başkanı "böyle soru soramazsınız" dedi.
 
Güncelleme 12.30
 
Yalçın Küçük: "Bana ceza veremezsiniz. Verecekseniz de 22 yıl 6 aydan az olursa kabul etmem".
 
Güncelleme 12.27
 
Yalçın Küçük "Burada düşman ceza hukuku var. Düşman ceza hukukunda herkes yapabileceğine göre ceza alır. Bir adamın hükümeti devirme kabiliyeti varsa cezası müebbettir" dedi.
 
Güncelleme 12.21
 
Yalçın Küçük 12 Eylül döneminde nasıl yargılandığını anlatırken o dönem "ruhu örgüt" diye suçlandığını söyledi.
Yalçın Küçük: "Beni mahkum edemeyeceksiniz. Bunu bildiğiniz için bu davayı uzattıkça uzatıyorsunuz" dedi.
 
Güncelleme 12.20
 
Yalçın Küçük, "hiçbir Genelkurmay Başkanı Yalçın Küçük'e Genelkurmay'dan evrak çalıyor diyemez" diye bağırınca Mahkeme Başkanı yüksek sesle konuşmaması konusunda uyarı yaptı. Yalçın Küçük "içimden geliyor" diye cevap verdi.
 
Güncelleme 12.15
 
Yalçın Küçük suçlama konusu olan Gebze Konferansı'ndan sonra ölüm tehdidi aldığını söyledi.
 
Güncelleme 12.13
 
Haberci kitabını açan Yalçın Küçük, Aziz Yıldırım'la Yaşar Büyükanıt'ın yanyana olduğu fotoğrafı gösterip 'bu dünyanın hiçbir yerinde olmaz' dedi.
 
Güncelleme 12.06
 
Yalçın Küçük duruşmada söz aldı.
 
Güncelleme 12.03
 
İrem Çiçek: "Babam hakkında şöyle bir iddia var. Babam İrticayla Mücadele Eylem Planını emir komuta zinciri içinde hazırlamış. Babam başından beri bu belgenin sahte olduğunu söylüyor. Babam daha ortada İnternet Andıcı ile suçlama yokken 'İnternet Andıcı gerçek bir belgedir. İrticayla Mücadele Planı sahtedir' dedi. Demek ki ne düşünüyorsa çekinmeden söylüyor" dedi.
 
Güncelleme 11.36
 
İrem Çiçek Avukat Hüseyin Ersöz'ün sorularını yanıtlarken "bu davanın sanıklarını bu dava sürecinde tanıdım. Babam da bu dava sürecinde söyleyeceği her şeyi söyledi." dedi.
 
Güncelleme 11.32
 
Avukat İrem Çiçek tanık olarak kürsüye çıktı.
 
Güncelleme 11.31
 
Avukat Dilek Helvacı, o dönem Hüsnü Göksel'in genç asistanı olan Mehmet Haberal'ın da Aydın Bildirgesini imzaladığını bu nedenle üniversite tarafından cezalandırıldığını söyledi.
 
Güncelleme 11.30
 
Yalçın Küçük, Haberal ile tek ilişkisinin Haberal'ın hocası Hüsnü Göksel ile beraber 12 Eylül idaresine karşı hazırladıkları Aydın Bildirgesi olduğunu söyledi. Küçük "Savcı buradan da bir iddianame hazırlayabilir" dedi.
 
Güncelleme 11.27
 
Yalçın Küçük Mehmet Haberal'ı ilk kez 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanırken gördüğünü söyledi. Annem hayatta olsa bu iddianemeyi görünce "Yalçın kadar başınıza taş düşsün" derdi.
 
Güncelleme 11.25
 
Mehmet Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı tanık olarak kürsüye çıktı. Soner Yalçın'ın avukatı Duygun Yarsuvat Helvacı'ya iddianamede yazdığı gibi Yalçın Küçük ile Mehmet Haberal arasında iletişim sağlayıp sağlamadığını sordu.  Helvacı "hayır" yanıtını verdi.
 
Helvacı "ne Küçük ne de bu davanın başka bir sanığı ile Haberal adına hiçbir irtibat sağlamadım" dedi.
 
Güncelleme 11.20
 
Tanık Ayşegül Kibaroğlu kürsüye çıktı.
Kibaroğlu, kendisinin akademisyen olduğunu Musluk'un da öğrencisi olduğunu, kendisinin Musluk'un danışmanı olduğunu söyledi.
 
Musluk''un tezi nedeniyle Küçük'le tanıştığını, Musluk'un YÖN ve Devrim dergileri üzerine tez hazırladığını söz konusu dergiler hakkında çalışırken Küçük'le görüştüğünü söyledi.
 
 
Güncelleme 11.14
 
Temren Küçük, "Yiğit Bulut bizim evden çıkmazdı. Yalçın Küçük'ü sık sık ziyaret ederdi. Alır yemeğe götürürdü" dedi.
 
Güncelleme 11.13
 
Yalçın Küçük:
 
"Temren Küçük'le ilişkimi mahkemeler çok merak ediyor. 13. Ağır Ceza Reisi de 'Temren Küçük'le ilişkiniz sürüyor mu' diye sordu. Merak ediyorsanız söyleyeyim ilişkimiz sürüyor."
 
Güncelleme 11.11
 
Coşkun Musluk Temren Küçük'e sorularını tamamladı. Yalçın Küçük söz aldı.
 
Güncelleme 11.09
 
Sanık Sait Çakır Temren Küçük'e Yalçın Küçük'le editörlük ilişkisini sordu. Temren Küçük Çakır'ı yayınevinde maaşlı editör olarak istihdam ettiğini anlattı.
 
Güncelleme 11.08
 
Hasan Fehmi Demir, Temren Küçük'ün avukatının evinin aranmasının hem sanık olmaması hem de avukat olması nedeniyle yasal olmadığını söylerken, söz konusu CD'ye polis tarafından el konulduğunu, içinde bir ansiklopedi bulunduğunu ve polisin söz konusu CD'de bir suç bulunmaması nedeniyle CD'yi inceledikten sonra geri verdiğini söyledi.
 
Güncelleme 11.04
 
Mahkeme Başkanı Şen, Temren Küçük'e Yalçın Küçük'le konuşmalarını soruyor. Konuşmada Temren Küçük ile Yalçın Küçük bir CD'den söz ediyor.
 
Temren Küçük bir yanlışlık olduğunu söz konusu konuşmanın kendisiyle gelini arasında olduğunu konuşmadan da anlaşıldığı üzere CD içerisindeki bir ansiklopediden söz edildiğini ve onun kaybolmamasını istediğini söyledi.
 
Güncelleme 11.01
 
Küçük, Yalçın Küçük Ergenekon'dan ilk kez tutuklandıktan sonra Musluk ile Küçük'ün tanıştığını, doktora öğrencisi olarak gelip gittiğini söyledi.
 
Güncelleme 10.58
 
Yalçın Küçük'ün eşi Avukat Temren Küçük Coşkun Musluk'un tanığı olarak kürsüye geldi. Musluk'un avukatı Hüseyin Ersöz kendisine sorular soruyor.
 
Güncelleme 10.55
 
Yalçın Küçük'ün avukatı Hasan Fehmi Demir, "Deniz Baykal bu davanın en önemli isimlerinden. Burada mahkemenin huzurda dinlenmesi kararı var. Sanıkların kendisine soru sorabilmesi açısından burada olması gerekir" dedi.
 
Yalçın Küçük "Hilmi Paşa, gizli tanıklar, milletvekilleri huzurda dinlendi. Baykal düğünlere gidebiliyor,sapasağlam. Duruşmaya neden gelmiyor." ifadelerini kullandı.
 
Güncelleme 10.45
 
Deniz Baykal'ın Ankara'da ifade vermesine Yalçın Küçük itiraz etti. Şu an konu üzerine söz aldı.
 
Yalçın Küçük'ün sözleri:
 
"Bugüne kadar bütün davaları izledim. Paşalar geliyor, milletvekilleri geliyor, gizli tanıklar  geliyor huzurda konuşuyor. Deniz Baykal'ın bir ayrıcalığı yok. Deniz Baykal, benim çocukluk arkadaşımdır. Ankara'dan kalkıp düğüne gidiyor. Bu davaya da gelmeli. Buraya gelip ifade vermesi gerekiyor."
 
Mahkemeye vekaleten başkanlık yapan Hikmet Şen, Baykal'ın avukatının Ankara'da ifade vermek istediklerini ve bu talebi kabul ettiklerini söyledi.
 
Yalçın Küçük, "Böyle bir yetkiniz yok. Kararı gözden geçirmeniz gerekiyor. Bu Silivri'de olmayan bir usuldür. Bu mahkeme Silivri yargılamalarının altına düşmemeli. Hilmi Paşa geldi diğerleri geldi. Eğer siz böyle yaparsanız ben de kitaplarımda 'mahkeme Deniz Baykal'ı benden kaçırdı' yazarım."dedi.
 
Güncelleme 10.25
 
Daha önce HSYK'nın kararıyla mahkeme heyetinde bulunan Hikmet Şen ve Seyfettin Mermerci mahkeme heyetinden alınmış ve başka göreve atanmıştı.
 
Bugünkü duruşmada Hikmet Şen'in geldiği görüldü. Şen, HSYK'nın kararına itiraz ederek geri döndü.
 
Güncelleme 09.41
 
Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Odatv Davası'nı izlemek üzere Çağlayan Adliyesi'ndeler.
 
Güncelleme 08:30
 
En son duruşma 13 Haziran'da gerçekleşmişti.