"YALANCI BAŞBAKAN" GOOGLE'A BÖYLE DAMGA VURDU

"YALANCI BAŞBAKAN" GOOGLE'A BÖYLE DAMGA VURDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilk tepki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilk tepki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, “Samimi ol samimi. Sen kul hakkı yiyorsun. Haram yiyorsun. Haram yiyen adamdan cumhurbaşkanı adayı mı olur” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bugün cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Recep Tayyip Erdoğan’ın ne doğuda ne batıda itibarı vardır. Hepsi dışlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir cumhurbaşkanı adayını içine sindiremez ve kaldıramaz” dedi.

Kılıçdaroğlu değerlendirmesine şöyle devam etti:  “Borca esir ettiler sizi. Onların ekonomi politikaları buydu. Şantajla oyunuzu alıyorlar. Şantaja boyun eğmeyin. Kuvayi Milliyeci gibi olun. Yürekli olun”

Kılıçdaroğlu, bugün gözaltına alınan Sarkozy örneğini vererek şöyle konuştu: “Bir kişinin bir gerçeği unutmamasını istiyorum; Sarkozy Fransa’da gözaltına alındı ve hesabını veriyor. Sözüm söz, ahdim ahdimdir, kul hakkı yiyen mutlaka çıkacaktır ve hesabını verecektir.”

KILIÇDAROĞLU: GOOGLE’DE YALANCI BAŞBAKAN YAZDIĞINIZ ZAMAN 450 BİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ADI ÇIKIYOR (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, “Google’de ‘yalancı başbakan’ yazdığınız zaman ve tuşa bastığınız zaman 450 bin Recep Tayyip Erdoğan adı çıkıyor. ‘Hırsız başbakan’ yazdığınız zaman 3 milyon 900 bin sonuç çıkıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı, Ekmeledin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilere yönelik de, “Allah kimseye böyle bir şöhret nasip etmesin. Hırsızlık, yalancılık şöhreti nasip etmesin. Duayla açıklamış. Sen samimi ol, sen kul hakkı yiyorsun, haram yiyorsun, haram yiyen adamdan cumhurbaşkanı adayı mı olur” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, “Google’de ‘yalancı başbakan’ yazdığınız zaman ve tuşa bastığınız zaman 450 bin Recep Tayyip Erdoğan adı çıkıyor. ‘Hırsız başbakan’ yazdığınız zaman 3 milyon 900 bin sonuç çıkıyor” dedi.

-KİMLERİN CUMHURBAŞKANI OLAMAYACAĞINI ANLATTI-

Kimlerin cumhurbaşkanı adayı olamayacağını anlatan CHP lideri şöyle dedi:

“Kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmayan birisinden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olamaz.
Vatandaşına tokat atan, derdini anlatmak isteyen çiftçiye ‘al ananı da git’ diyen birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Rezil olur.

Sizden bizden ayırımı yapan cumhurbaşkanı adayı olamaz.

Kin ve öfkeyi dil olarak kullanan, kin ve öfkeden medet uman, gençlere seslenirken ‘kininizi unutmayın’ diye öğütlerde bulunan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz, olmamalıdır.

Hukukun üstünlüğüne inanmayan, adalet duygusu gelişmemiş birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz.

Kadın-erkek eşitliğine inanmayandan cumhurbaşkanı adayı olamaz.

Yalan söyleyen, ahlaki değerleri yüksek olmayan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz.
Cumhurbaşkanı adaylarının en temel nitelikleri halkına yalan söylememiş olmalarıdır, ahlaki değerlerinin yüksek olmasıdır.

-“YALAN SÖYLEYENDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAZ”-

Bir cumhurbaşkanı adayı çıkıyor, halkı biri birine düşürmek için kavga için ‘camide içki içildi’ yalanını söylüyor. Bir başka yalan Kabataş İskelesinde başörtülü bir bacımıza 40-50 kişi , 100-150 kişi saldırdı diyorsanız böyle bir adamdan cumhurbaşkanı adayı olmaz. Cuma günü bunu yayınlayacağız, videosunu yayınlayacağız demişti. 53 Cuma geçti, ortada bir şey yok, yalan söyleyenden cumhurbaşkanı adayı olmaz.

En son yalanı, çıktı bir konuşma yaptı, dedi ki, Gezi olaylarında bazı polisler gerçek mermi ile öldürüldü. Bir milletvekili arkadaşımız da İçişleri Bakanı’na soru önergesi verdi. Hangi polisler nerede öldürüldü? Efkan Ala’nın verdiği cevap herhangi bir ölüm söz konusu değil.
Adamın hayatı yalan üzerine inşa edilmiş.

Türkiye’de ve dünyada saygınlığı olmayan ve saygınlığını yitiren birisinden cumhurbaşkanı adayı olmaz. Doğulu hiçbir lider batılı hiçbir lider yalan söyleyen birisiyle aynı kareye girmek istemez. Çünkü onların ahlaki değeri çok yüksektir.

-“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÖYLE BİR CUMHURBAŞKANI ADAYINI İÇİNE SİNDİREMEZ”-

Bugün cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Recep Tayyip Erdoğan’ın ne doğuda ne batıda itibarı vardır. Hepsi dışlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir cumhurbaşkanı adayını içine sindiremez, bunu kaldıramaz.

Anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddesi var. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir. Bir cumhurbaşkanı adayının buna inanması lazım. Buna inanmıyorsa onun cumhurbaşkanı adayı olmaması gerekir.

Bilgi birikimi yetersiz, sanatı ve sanatçıyı dışlayan birisinden cumhurbaşkanı adayı olmaz.

-“GEÇMİŞİ ŞAİBELİ OLAN BİRİSİNDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAZ”-

Geçmişi şaibeli olan birisinden cumhurbaşkanı adayı olmaz.

Gerçekleri söylemediğiniz, yalan öğrettiğiniz, kişisel hırs ve kaprislerle özel servet edinmeniz ve bunun belgelenmesi bütün bilgilerin dünyanın önüne serilmesi sizin cumhurbaşkanı adayı olmamanızı gerektirir. Eğer cumhurbaşkanı adayı oluyorsanız bunu Türkiye’nin kaldırması mümkün değil. Türkiye’de halka yapılan en büyük kötülüktür.

-“HER YURTTAŞIN RAHATLIKLA OY VEREBİLECEĞİ BİR ADAYIMIZI BELİRLEDİK”-

Biz CHP olarak büyük bir uzlaşmayı gerçekleştirdik. Her yurttaşın rahatlıkla oy verebileceği bir adayımızı belirledik. Şaibesi yok, bilgi birikimi var, dünyada tanınmışlığı var, toplumun hiçbir kesimiyle ilgili negatif bir söylemi yok. Herkesi kucaklayan bir aday üzerinde uzlaştık. Bir siyasal parti gözlüğü ile bakmadık. Bu benim cumhurbaşkanımdır, parti olarak demedik. Bütün 76 milyonun rahatlıkla cumhurbaşkanım diyebileceği bir aday üzerinde uzlaştık. Eğer Türkiye gerçekten demokrasiye bağlıysa, hırsızlıklardan illallah diyorsa, yolsuzluklardan illallah diyorsa, kendisine hakaret edenlerden illallah diyorsa, öfke kusandan illallah diyorsa şapkasını koyacak ve düşünüp sandığa öyle gidecek.

-CUMHURBAŞKANI YEMİNİNİ OKUDU-

Cumhurbaşkanı yemini var. Diyor ki; ‘devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma…’Milletin egemenliğinden ne anlıyor, kendi egemenliğini…

‘Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma’… Bu cumhurbaşkanı adayının bu ilkelere bağlı kalacağına kim inanır?
‘milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma’… 14 yaşındaki çocuğu miting meydanında yuhalatan birisi insan haklarından mı söz edecek?

‘Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak’, komik gibi geliyor değil mi? Çuval geçirilen olayı biliyorsunuz, askerin başına çuval geçirildi, sesi dahi çıkmadı, gıkı dahi çıkmadı. Şimdi kalkmış yemin edecek, bayrak indirildi tık yok..

‘yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.’

-“HAYATI YALANLARLA SÜSLÜ OLAN BİR KİŞİ BÖYLE BİR YEMİNİ ETTİĞİ ZAMAN KİN İNANACAK?”-

Tarafsızlığına inanıyor musunuz? Hayatı yalanlarla süslü olan bir kişi böyle bir yemini ettiği zaman kin inanacak?

Mutlaka cumhurbaşkanlarının ahlaklı, namuslu, samimi ve içten olması gerekir, halka hesap vermeyi namuslu görev kabul etmeleri gerekir.

Ekmeleddin Bey ile ilgili olarak bir AKP’li bakan şunu söylüyor, ‘Ekmeleddin İhsanoğlu Bey, Yozgatımızın iftihar ettiği değerli bir Yozgat evladıdır’. 20 Nisan 2013’te anlatıyor.

-“GOOGLE’DE YALANCI BAŞBAKAN YAZDIĞINIZ ZAMAN 450 BİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ADI ÇIKIYOR”-

Şimdi aynı kişi diyor ki, ‘öyle bir isim çıkardılar ki kim olduğunu kimse bilmiyor, Google giriyoruz, google’dan buluyoruz ’diyor. Düne kadar ne diyordu, şimdi ne diyor. Yalan bunlara sinmiş. Ama kendisi hiç meraklanmasın google’de ‘yalancı başbakan’ yazdığınız zaman ve tuşa bastığınız zaman 450 bin Recep Tayyip Erdoğan adı çıkıyor. Hırsız başbakan yazdığınız zaman 3 milyon 900 bin sonuç çıkıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu yazdığınız zaman bilim adamı çıkıyor, saygın bir devlet adamı çıkıyor.
‘Tanınmamış’ diyor, ‘şöhreti yok’ diyor. Allah kimseye böyle bir şöhret nasip etmesin. Hırsızlık, yalancılık şöhreti nasip etmesin. Duayla açıklamış. Sen samimi ol, sen kul hakkı yiyorsun, haram yiyorsun, haram yiyen adamdan cumhurbaşkanı adayı mı olur?”

Kaynak:Haber Kaynağı