YALANA TALANA ALET OLMAM DEDİ AKP'DEN ADAYLIĞINI ÇEKTİ

YALANA TALANA ALET OLMAM DEDİ AKP'DEN ADAYLIĞINI ÇEKTİ

.

 "Yalana Alet Olmam" Dedi, AK Parti Adaylığından Çekildi 

Ak Parti Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyesi Adayı Yüksel Çiçek, yazılı bir açıklama yaparak, yapılan hukuksuz uygulamalara tepki gösterdi ve adaylıktan çekildi.

AK Parti Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyesi adayı olan işadamı Yüksel Çiçek, adaylıktan çekildi. Yazılı bir açıklama yapan Çiçek, "Kuruluşundan beri AK Parti'ye gönülden destek veren bizler, partiye zarar verecek olan bu uygulamalara seyirci kalmak zorunda bırakılıyoruz. Yalana talana alet olmam." dedi.

"PARTİMİZ ADALET İLKESİYLE ÇELİŞİYOR"

Çiçek açıklamasında, "Bilindiği üzere AK Parti Belediye Meclis üyeliği başvurusu 01 Ekim 2013 tarihinde başlayarak 01 Aralık 2013 itibari ile son bulmuştur. Parti tüzüğüne göre de, meclis üyeliğine müracaat eden parti kademelerinde görev yapan arkadaşlarımız da istifalarını sunmaları gerekmekte idi. Bu seçim daha önceki seçimlerdeki meclis üyeliği yazılımından farklı idi, genel merkez tarafından bu tarih verilerek halka duyuruldu. Her nedense o tarihden bu güne kadar meclis üyelerinin belirlenmesi hususunda yapılan çalışmalar, biz AK Parti'li seçmenlere tıpkı aday belirlenmesinde de olduğu gibi bir kez daha partimizin adalet ilkesiyle çelişildiğini göstermiştir. Şunu özellikle AK Parti'li seçmenlerin bilmesini isterim; 2004 yerel seçimlerinde belediye adayı olarak 9 aday adayı varken bu aday adayları mevcut başkan adayına bir meclis üyesi verdi. 2009 Yerel seçimlerinde ise 2004 seçimlerinin tamamen tersi oldu ve 2014 seçimlerine geldik yine aynısı devam etti. Aday adaylarına yakın olanlar tamamen ötelendi ve bu partinin üyeleri değilmiş gibi bir algı ile kıyım yapılmıştır. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

"HISIM, AKRABA, ÇIKAR İLİŞKİSİ..."

Yüksel Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şöyle ki; Elbistan belediye meclis üyelerinin Elbistan'daki hemşehrilerimizden belirlenmesi gerekirken, Kahramanmaraş merkezde yaşayan ve İl Teşkilatı'nda görev yapan kişiler Elbistan belediye meclis üyesi yapılmak istenmektedir. Elbistan meclis üyelerinin tabana yayılması gerekirken tamamen hısım akraba, çıkar ilişkisi, yandaş ve eş dost ortak kişiler gözönüne alınarak belirlenmek istenmiş olup müracaat eden yaklaşık 150 partili arkadaşımızın iyi niyetli beklentileri boşa çıkartılmıştır.

"RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ"

Kuruluşundan beri AK Parti'ye gönülden destek veren bizler, AK Parti'ye zarar verecek olan bu uygulamalara seyirci kalmak zorunda bırakılıyoruz. Seçmen, yerel seçimde oy verirken elbet deki partiyi, başkan adayını ve başkanla çalışacak meclis üyelerini göz önünde bulundurarak oyunu kullanır. Bu demek değildir ki bizler Ak Partiliyiz ama her türlü yanlışlığa ve adaletsizliğe rıza göstereceğiz anlamına da gelmemelidir. Hiç kimse de AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü kullanarak samimi halkımızı kullanarak yalanına, talanına, adaletsizliğine alet etmeye kalkmasın, başta ben ve benim gibi düşünenler de buna alet olmayacaktır. Ben listeler açıklanmadan meclis üyeliği aday adaylığı müracaatımı geri çektiğimi bildirir, diğer müracaat eden arkadaşlara başarılar dilerim."