'Yalan üzerine bir dünya inşa edilemez'

'Yalan üzerine bir dünya inşa edilemez'

Erdoğan sosyal medya hakkında da şöyle dedi;

'Yalan üzerine bir dünya inşa edilemez'
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2.Şarjah Hükümeti İletişim Forumu'na katılmak ve 15 dakikalık bir konuşma yapmak için Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Şarjah Emirliği'ne geldi.
 
FİLİSTİN'DE, GAZZE'DE ÇOCUKLAR GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE CANSIZ YERE DÜŞERKEN, BİZ SUSANLARDAN OLMAYIZ VE OLMAYACAĞIZ 
 
Erdoğan, "Bizim, küresel meseleler karşısında sesimizi yükseltiyor olmamız, bazılarını çok rahatsız ediyor. Şunu herkesin bilmesini isterim…Filistin'de, Gazze'de çocuklar gözlerimizin önünde cansız yere düşerken, biz susanlardan olmayız ve olmayacağız. Suriye'nin zalim diktatörü, yani dilsiz şeytanı karşısında biz susmayacağız. Suriye'de, her gün, masum yavrular, masum kadınlar, masum insanlar toplu halde katledilirken, biz susanlardan olmayacağız. Kendi öz halkına karşı acımasızca katliamlar yapan, ama kendi topraklarını işgal edenlere karşı on yıllardır dilsiz kalan, sessiz kalan, tepkisiz kalan Suriye'nin zalim diktatörü, yani dilsiz şeytanı karşısında biz susmayacağız. Somali'deki açlık, Myanmar'daki yoksulluk, Afganistan'daki sefalet, Irak'taki nifak karşısında biz, dilini yutanlardan olmadık ve olmayacağız."
 
"YALAN ÜZERİNE BİR DÜNYA İNŞA EDİLEMEZ.."
Erdoğan sosyal medya hakkında da şöyle dedi;
"Sosyal medyada, dünyanın her tarafından insanlar birbiriyle yazışıyor, ama birbirlerine muhabbeti, birbirlerine dayanışmayı, birbirlerine acıyı ve sevinci yansıtamıyorlarsa, bu, zamanın israfından öte bir şey değildir. İnsanı araçların köleliğinden kurtarmak; araçları insana hizmetkar etmek zorundayız. Aksi takdirde, dünya üzerinde adaletsizlik büyürken, zulüm büyürken, felaketler çoğalırken, bütün bunlara karşı insanın körlüğü ve sağırlığı da çoğalacaktır. Dinlerin, mezheplerin, ırkların ve dillerin, bu kadar iletişim aracına rağmen, birbirinden uzaklaşması, birbirine hasmane tutum içine girmesi, takdir edersiniz ki hayırlı bir gelişme değildir. İşte bu süreci tersine çevirmek zorundayız."