Yakında İplikler Pazara Çıkıyor; Seçim Hilelerini Açıklayacaklar

Yakında İplikler Pazara Çıkıyor; Seçim Hilelerini Açıklayacaklar

Anonymous, son üç gün içinde RTÜK’ün sayfasını ikinci kez hack’ledi. Ayrıca, seçim hileleriyle ilgili bilgiler içerdiği öne sürülen belgelerin zamanı gelince yayımlanacağını açıkladı.

Anonymous, son üç gün içinde RTÜK’ün sayfasını ikinci kez hack’ledi. Anonymous Turkey, Twitter hesabı üzerinden saldırının gerçekleşeceğini dakikalar önce duyurdu. Grup Seçsis yazılımcılarından ve Havelsan’dan elde ettikleri belgeleri açıklayacaklarını duyurdu.

Twitter üzerinden açıklama yapan Anonymous Turkey, Halk TV’ye verilen 146 bin liralık para cezasına misilleme olarak bu eylemin gerçekleştirildiğini ortaya koydu.

Anonymous Turkey ayrıca, seçim hileleriyle ilgili bilgiler içerdiği öne sürülen belgelerin zamanı gelince yayımlanacağını açıkladı. Grup, Sun tarafından üretilen “Seçsis” yazılımcıları ve Havelsan’dan belge edindiklerini iddia etti.

Anonymous Turkey, RTÜK’ün sayfasına düzenlenecek saldırının açıklandığı mesajın yanı sıra, tehdit dolu bir açıklamada da bulundu.  Siber korsanlar, ‘Bundan sonra anladığınız dilden konuşacağız’ diyerek, ‘devlet kurumlarına ait sıradan sitelerin hedef alınmayacağını ve ciddi zarar oluşacağını’ belirtmişti.

Gezi Parkı protestolarının başlamasıyla beraber Anonymous ile hareket eden Anonymous Turkey, RedHack ve Suriye Elektronik Ordusu’yla (SEA) birçok devlet kurumuna ait siteyi hack’lemiş ve erişimi geçici olarak kesmişti.
Anonymous hareketinin Türkiye hareketi olarak mesajlar veren hesaba ulaşmak için https://twitter.com/AnonsTurkey adresini kullanabilirsiniz.